VICE ORŠULIĆ / Što sve novi šef HEP-a ima u imovinskoj kartici? Stanove u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, auto, brod...

Image
Foto: Marko Lukunic, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Oršulić je član HDZ-a, a do sada je bio rukovoditelj HEP Proizvodnje Split i član Uprave HEP-a. Bio je i predsjednik Općinskog vijeća Baške Vode, a prijedlog Vlade o Oršuliću kao vršitelju dužnosti još treba prihvatiti Nadzorni odbor HEP-a

7.12.2023.
17:13
Marko Lukunic, Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Branko Bačić potvrdio je nakon sjednice Vlade da je Vice Oršulić predložen za vršitelja dužnosti predsjednika Uprave HEP-a nakon odlaska Frane Barbarića.

Oršulić je inače član HDZ-a, a do sada je bio rukovoditelj HEP Proizvodnje Split i član Uprave HEP-a. Bio je i predsjednik Općinskog vijeća Baške Vode, a prijedlog Vlade o Oršuliću kao vršitelju dužnosti još treba prihvatiti Nadzorni odbor HEP-a. Protiv njegova prethodnika, Frane Barbarića je splitsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog protupravne gradnje vile na Hvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao član Uprave HEP-a prima mjesečnu plaću od 5400 eura bruto, odnosno 3700 eura neto, stoji u njegovoj imovinskoj kartici kao i dvije stipendije od HEP Proizvodnje u iznosu od po 106,18 eura neto.

Image
UPRAVO /

Vice Oršulić naslijedit će Franu Barbarića na čelu HEP-a! Trebao bi biti predložen na Vladi

Image
UPRAVO /

Vice Oršulić naslijedit će Franu Barbarića na čelu HEP-a! Trebao bi biti predložen na Vladi

Od ostalih primanja mjesečno naveo je 480 eura neto od imovine i imovinskih prava, a u napomeni stoji da je to zajednički prihod s djecom. Naveo je da prima i 360 eura neto mjesečno što predstavlja pravo na isplatu mirovine u korist maloljetne djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršulić ima kredit u iznosu od 120.000 eura koji je podigao ove godine. Mjesečna rata mu je 964,33 eura, a rok otplate na 144 mjeseca.

Od nekretnina s djecom ima stan u Splitu od 81 kvadrata koji je procijenjen na 260.000 eura te garažu koja je procijenjena na 40.000 eura. S dvoje djece je vlasnik stana u Dubrovniku od 101 kvadrata čija je vrijednost 300.000 eura, a dobio ga je nasljedstvom kao i dvorište od 60 kvadrata,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrebačkoj Peščenici s djecom ima još jedan stan od 81 kvadrata procijenjen na 290.000 eura te garažu.

Vozi Ford Fokus S MAX iz 2006. godine procijenjen na 8000 eura, a ima i brod Pasara Podgora koji je naslijedio, a čija je vrijednost 3000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S djecom ima i štednju od 20.000 eura.

Podsjetimo, Frane Barbarić odlazi s mjesta predsjednika Uprave HEP-a zbog slučaja bespravne gradnje, no ostat će raditi u HEP-u. Kako je RTL ranije neslužbeno doznao, među imenima koja su se spominjala kao mogući nasljednici Barbarića spominjalo se ime Vice Oršulića. Među kandidatima se navodio i direktor Elektre Zagreb Anton Marušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: RTL-ove kamere uhvatile čelnike HEP-a kako ulaze u Banske dvore! Sastanak obavijen velom tajnosti

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike