kad se podvuče crta... / Što su obećavali, a što ispunili? Vlada kaže da je zadovoljna: Evo što vi kažete na to

Svi očekuju više sluha za životni standard. A toga će možda i biti jer ulazimo u predizborno vrijeme

24.12.2018.
9:10
VOYO logo

Što su obećavali, a što ispunili? Kada se podvuče crta, vladajući su, kažu, zadovoljni učinjenim u ovoj godini, ističući demografske mjere i poreznu reformu. 

Zadovoljstvo ne dijeli oporba, koja upozorava na iseljavanje mladih, ali i gospodarske probleme, slab gospodarski rast, zatvaranje sisačke rafinerije i neodržano obećanje o povratku INA-e u hrvatske ruke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demografskim mjerama do što boljih rezultata - plan je vladajućih koji se hvale podacima da je primjerice u Splitsko dalmatinskoj županiji rođeno 210 djece više nego lani.

"Demografija se pokazala se u ovoj godini kao uspješan prioritet i jasno da ćemo u tom kontinuitetu nastaviti", najavila je ministrica demografije Nada Murganić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fokus je na sve praznijoj Slavoniji koju treba oporaviti, uz pomoć europskog novca...

"Da ostaju u svojim sredinama. Naravno razvoj turizma na kontinentalnom dijelu može tome pomoći, ulažemo ozbiljna sredstsva u razvoj poljoprivrede", kazao Tomislav Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O učinjenom posve drugačiji pogled ima oporba:

"Nisu realno napravili ništa. Uspješni su bili u tome što su otjerali 130 tisuća iz naše zemlje", smatra predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakoni iz pravosuđa nisu reforma, to tek moramo pričekati, obećali su Ovršni zakon za tisuće blokiranih, nije došao", rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Da gospodarski zaostajemo jer HDZ nije ispunio obećani rast od 5 posto BDP-a, smatra Živi zid. No priznaju i dobre odluke - niži PDV na dio prehrambenih proizvoda, ali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je to napravljeno 2005. mogli smo izgraditi konkurentnost", izjavio je Ivan Vilibor Sinčić.

Nerealizirani povratak INA-e, uz aktualnu najavu zatvaranja sisačke rafinerije, krimen je koji opozicija stavlja Vladi na teret. Građani su podijeljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak neki povećanje minimalne plaće na tri tisuće kuna i porezna rasterećenja bilježe kao plus. Podsjećaju građani i na zastoj u nabavi borbenih aviona, a neke baš ništa nije impresioniralo.

"Za avione nisam, ali INA-u bi mogli vratiti natrag", smatra Riječanka Senka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom svi očekuju više sluha za životni standard. A toga će možda i biti jer ulazimo u predizborno vrijeme.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike