ŠTO SE JUTROS DOGODILO NA BAJAKOVU? Srbija tvrdi: /

'Izaslanstvo naše vojske na putu za Jasenovac nisu htjeli pustiti u Hrvatsku'

Image
Foto: Srđan Ilić / PIXSELL

U dokumentu u kojem se navode razlozi odbijanja ulaska naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdala svrhu i uvjete svoga boravka

7.9.2019.
11:31
Srđan Ilić / PIXSELL
VOYO logo

Izaslanstvu Vojske Srbije, koju čine zapovjednici s vojne akademije, kadeti i pitomci vojne gimnazije, u subotu je zabranjen ulazak u Hrvatsku, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na srbijansko ministarstvo obrane.

Izaslanstvo je putovalo na obilježavanje jasenovačkih novomučenika i bilo je najavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na granici na prelazu Batrovci - Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena, navodi Tanjug.

U prtljazi su bile službene uniforme, što je, ističu u ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu s pravilima službe, a hrvatski carinici su izaslantvu rekli da ih ne mogu unijeti, navodi agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi izaslanstva VS-a bili su spremni ostaviti odore i produžiti put u civilu, no carinici su im rekli da ne mogu ući u Hrvatsku te im je izdana zabrana ulaska i vraćeni su u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi odbijanja ulaska naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdala svrhu i uvjete svoga boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike