ŠTO SE DOGAĐA NA PRISAVLJU? HRT / pozvao radnike na odlazak uz otpremnine od 100.000 do 160.000 kuna

Image

Navodno je najbolji kadar s kojim raspolaže HRT htio otići uz otpremninu

11.1.2018.
10:06
VOYO logo

HRT je nedavno pozvao sve svoje zainteresirane radnike da se do 31. prosinca 2017. godine informiraju o mogućnosti odlaska s HRT-a uz otpremninu, piše Novi list. Iako su kuloari brujali kako je broj onih koji žele otići s javne televizije uz izdašnu otpremninu rekordan te da je premašio sva očekivanja Uprave, čini se da to ipak nije tako.

U HRT-u sve opovrgavaju

Osim što se pričalo da je zainteresiranih nekoliko stotina, petsto do šesto, po hodnicima na Prisavlju moglo se čuti i da sredstva predviđena za otpremnine neće biti dostatna s obzirom na interes. Veliki interes sugerirao bi i nikad veće nezadovoljstvo djelatnika radnom sredinom i atmosferom, ali i najavljenom sitematizacijom poslova i radnih mjesta. Nije, naime, tajna da je predložene akte Radničko vijeće višekratno odbilo prihvatiti, navodi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je upravo najbolji kadar s kojim raspolaže HRT htio otići, no na javnoj televiziji opovrgavaju sve te navode.

Tvrde da je zainteresiranost radnika za odlazak manja nego primjerice 2014. i 2015. godine te tvrde da se radi o brojci od oko 200-tinjak radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpremnine i do 160.000 kuna

"Do 31. prosinca 2017. godine interes je iskazalo približno dvjesto radnika. U usporedbi s iskazanim interesom te ostvarenim odlascima radnika temeljem odluka iz prethodnih razdoblja, odnosno 2014. i 2015. godine, spomenuto svjedoči o manjoj zainteresiranosti i manjemu broju ostvarenih odlazaka jer je s danom 31. prosinca 2017. godine za 23 radnika prestao radni odnos uz otpremninu", poručili su iz HRT-a.

Otpremnine se na HRT-u kreću od 100.000 kuna do 160.000 kuna ovisno o godinama staža kod poslodavca, s time da minimalni iznos staža mora biti punih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo