Terešak za RTL Danas / Što sa slučajem 'Fimi media' nakon smrti Nevenke Jurak? 'Presuda se ne može temeljiti na njezinom iskazu'

Sutkinja Kvaternik jedna je od kandidatkinja za Visoki kazneni sud, a postupak planira dovršiti do kraja godine

5.11.2019.
19:05
VOYO logo

U ponedjeljak je umrla Nevenka Jurak, direktorica marketinške agencije Fimi media. Jurak je bila suoptužena, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, ali i HDZ-om kao strankom, u aferi nazvanoj po njezinoj agenciji koja je postala sinonim za političku korupciju u Hrvatskoj. 

Jurak je na prvom suđenju priznala krivnju, ali nije iznosila svoju obranu. Osuđena je na dvije godine zatvora, ali je Vrhovni sud presudu srušio pa je suđenje krenulo ispočetka. Na ponovljenom suđenju istaknula je kako se ne osjeća krivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, sutkinja Irena Kvaternik planira do kraja godine zavšiti predmet.

"Obustavit će se procedura protiv Jurak, a njen iskaz će se čitati i sud će ga smatrati vjerodostojnim, no na njemu ne može temeljiti presudu", rekao je u razgovoru za RTL Danas pravni predstavnik HDZ-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANAK

"Moglo se očekivati će ona upravo tijekom postupka iznosti obranu bitno drukčiju nego prvi put i očekivao sam da će govoriti o onome tko i zašto ju je silio da teško tereti druge okrilvljenike, a tu je i HDZ, no to se očito neće dogoditi. Troškovi koji će biti milijunski past će na državni proračun", kazao je Terešak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja Kvaternik jedna je od kandidatkinja za Visoki kazneni sud, a ako se slučaj ne dovrši do kraja godine, a ona bude imenovana na višu funkciju, tada će predsjednik Županijskog suda morati imenovati novog suca i Sudsko vijeće te će postupak krenuti iznova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo