ŠTO SVE POSJEDUJU HRVATSKI MINISTRI? / Najbogatiji ima čak 7 nekretnina, a 'najsiromašniji' tek dva automobila i čamac

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najimućniji član Vlade je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji nema niti jedan kredit, ali posjeduje čak četiri stana i tri kuće s okućnicama,

22.7.2020.
9:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U novoj Vladi većinom će biti stara lica. Većina ministara ostaje na svojim položajima, a neki će, poput Marija Banožića i Darka Horvata, samo promijeniti resore. Obično na početku mandata pažnju privlače imovinske kartice novih članova Vlade, no kako će većina njih ostati ondje, Dnevnik.hr podsjetio je koliko je koji ministar imućan.

Image
PLENKOVIĆ PREDSTAVIO NOVU VLADU: /

Ovo su novi hrvatski ministri

Image
PLENKOVIĆ PREDSTAVIO NOVU VLADU: /

Ovo su novi hrvatski ministri

Grlić Radman nema kredit, ali ima sve ostalo

Najmlađi ministar, 35-godišnji Josip Aladrović, koji će uz dosadašnji resor rada i mirovinski sustava preuzeti i resor obitelji i socijalne politike, ima jedan kredit, jedan stan u Zagrebu i oranicu u Brodskom Drenovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najimućnijim, pak, ostaje ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. On nema niti jedan kredit, ali posjeduje čak sedam nekretnina - četiri stana i tri kuće s okućnicama - od kojih je većinu stekao darovnim ugovorima. Usto ima udjele i u nekoliko tvrtki.

"Ne razmišljam o tome, ali siguran sam da je moja imovinska kartica puno manja nego prošle godine u ovo vrijeme", kazao je Grlić Radman Novoj TV na pitanje o svojoj imovinskoj kartici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malenica nema nekretnine, ali ima vozila i ušteđevinu

Podeblju imovinsku karticu ima i ministar zdravstva Vili Beroš. Uz sat od 35.000 kuna, on se može pohvaliti s četiri stana, koje je mahom naslijedio, ali i kućom na Jelsi te dva vinograda. Na pitanje ima li kakvih promjena, Beroš je kratko odgovorio: "Sve je po starom."

Najoskudnija je imovinska kartica dosadašnjeg ministra uprave, a uskoro i pravosuđa, Ivana Malenice. Osim dva automobila i jednog čamca te štednje od 10.000 eura i 50.000 kuna, Malenica ne posjeduje niti jednu nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac zajedno sa suprugom ima dva stana i brod u vrijednosti od 260.000 kuna, a ima i kredit u iznosu od 154.000 eura koji je uzela na 25 godina.

Marić nosi 50.000 kuna na jednoj ruci

Dva kredita ima i ministar financija Zdravko Marić, koji više od pola svoje plaće odvaja za plaćanje rata. Ipak, ima i štednje od 25.0000 dolara i 25.000 eura, a na ruci nosi sat vrijedan 50.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon teškoća s popunjavanjem imovinskih kartica članova Vlade u prošlom mandatu, novi potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uvjerava javnost da takvih problema više neće biti.

Imovinske kartice morat će predati i dvoje novih ministara – ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak te najstariji član nove Vlade, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo