RETROSPEKTIVA MANDATA / Od trijumfa ljevice do junaka desnice, što je sve Milanović prošao u tri godine? Teško je podvući crtu

Na domaćem terenu, sukobljavao se oko svega,  sa svakim - bilo da je riječ o umirovljenu brigadira Burčula, mjerama stožera ili aferi Janaf.  Osobito mu je na meti bio ministar obrane

18.2.2023.
20:40
VOYO logo

Prije tri godine na Pantovčaku je za hrvatskog predsjendika prisegnuo Zoran Milanović. Već je i sama inauguracija izazvala polemije, a od prvog dana je najavljena i famozna "tvrda kohabitacija".

Svađa dva brda ubrzo je eskalirala u otvoreni sukob Pantovčaka i Banskih dvora.   "Tri godine mandata Zorana Milanovića obilježio je bespoštedni sukob s prvim čovjekom Vlade", istiže RTL-ova Daja Šošić, prenosi Danas.hr.  Od trijumfa  ljevice do miljenika desnice otimao je pozornost oborbi ne birajući ton i način, ali pažljivo birajući nadimke.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na domaćem terenu, sukobljavao se oko svega,  sa svakim - bilo da je riječ o umirovljenu brigadira Burčula, mjerama stožera ili aferi Janaf.  Osobito mu je na meti bio ministar obrane.

Diže prašinu i u inozemstvu

U inozemstvu je bio ukupno 36 puta, od čega po šest puta u Sloveniji te BiH.  I tamo je uspio izazvati zgražanje i kontroverze zagovarajući promjenu izbornog zakona ali i negiranjem genocida u Srebrenici.   No puno veći odjek dobile su njegove izjave o Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svađe, premijer je najavio potpuni prekid suradnje zbog čega država ostaje paralizirana, obzirom na to da o njihovom dogovoru ovisi izbor čelnika VSA-e, imenovanje veleposlanika i sjednica vijeća za nacionalnu sigurnost.

No sve to, čini se, ne šteti mu previše. Iako mu je popularnost malo pala u odnosu na siječanj, i dalje je najpopularniji političar u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo