'HODAČI' I NJIHOVA KOORDINATORICA / Što je 'Hod za život' i tko je Željka Markić? Dobili smo odgovore s neočekivane adrese, začudit ćete se kad ih vidite

Image

U subotu je održana još jedna povorka

20.5.2023.
12:41
VOYO logo

Povorka "Hoda za život" predvođena Željkom Markić prošetala je u subotu centrom Zagreba. Pred povorku je jednom trenutku stalo nekoliko žena koje su nosile transparente podrške dostupnom pobačaju. Na njihovim natpisima je pisalo Žena je ženi hrabra sestra. Nedostupan pobačaj = smrt žena." Policija ih je putem megafona upozorila da čine prekršaj, da se maknu ili će u protivnom nad njima biti primijenjena sredstva prisile. Povorka je nastavila put nakon što su pripadnici interventne policije odnijeli protuprosvjednice.

Image
POVORKA U ZAGREBU /

Prosvjednice sjele nasred ceste i blokirale 'Hod za život' u Ilici: Pogledajte kako ih odvodi interventna policije

Image
POVORKA U ZAGREBU /

Prosvjednice sjele nasred ceste i blokirale 'Hod za život' u Ilici: Pogledajte kako ih odvodi interventna policije

A dok se ovo sve događalo pitali smo umjetnu inteligenciju, odnosno Chat GPT 'što je Hod za život' i tko je Željka Markić, nacionalna koordinatorica Hoda za život H . Pa, evo odgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hod za život je naziv godišnjeg događaja koji se održava u Hrvatskoj, a koji okuplja ljude koji podržavaju zaštitu života nerođene djece i promiču vrijednosti obitelji. To je mirni pro-life prosvjedni hod koji se organizira diljem Hrvatske, a sudionici izražavaju svoju podršku nerođenoj djeci i izražavaju svoje protivljenje pobačaju. Hod za život obično uključuje šetnju gradskim ulicama ili javnim prostorima, nošenje plakata, transparenta i poruka koje izražavaju njihove stavove. Cilj događaja je podizanje svijesti o važnosti zaštite svakog ljudskog života, osobito nerođenog djeteta, te promicanje pozitivnih obiteljskih vrijednosti", glasi odgovor na prvo pitanje, a evo odgovora na drugo:

"Željka Markić je hrvatska pravnica i aktivistica koja je poznata po svom angažmanu u području zaštite tradicionalnih obiteljskih vrijednosti i zaštite prava nerođene djece. Rođena je 1971. godine u Zagrebu. Diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je kasnije stekla magisterij iz obiteljskog prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željka Markić je osnivačica i voditeljica Građanske inicijative "U ime obitelji" koja je pokrenula nekoliko inicijativa i referenduma u Hrvatskoj s ciljem zaštite tradicionalnog braka i obitelji. Njihova najpoznatija inicijativa bila je inicijativa "U ime obitelji" koja je rezultirala referendumom 2013. godine, a kojim se definira brak kao zajednica muškarca i žene.

Željka Markić je kontroverzna figura koja je izazvala različite reakcije u društvu. Njeni stavovi i djelovanje su bili predmet brojnih rasprava i kontroverzi, a podržavatelji je smatraju braniteljicom tradicionalnih vrijednosti i prava nerođene djece, dok je kritičari smatraju konzervativnom i protivnicom progresivnih društvenih promjena", napisao je Chat GPT kojem se potkrala ogromna pogreška, jer je poznato da je gospođa Markić diplomirala medicinu, a ne pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo