ŠTO ĆEMO S KOEFICIJENTIMA? / Ministar primio predstavnike policije, a domari i kuharice čekaju odluku Vlade

Image

I dok su oni započeli pregovore, drugi sindikati koji su najavili štrajk zasad iz Vlade i dalje dobivaju “tretman šutnje".

5.12.2019.
9:50
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je primio predsjednika Sindikata policije Dubravka Jagića i glavnog tajnika Edina Sarajlića i započeo razgovor u povodu zahtjeva policajaca da se izjednače s učiteljima, odnosno da im primanja rastu na isti način kao i učiteljima, piše u četvrtak Jutarnji list.

Započeli smo razgovore i mislim da idemo u dobrom smjeru rekao je Jagić i podsjetio da policija već dugo traži koeficijent 1,0 za policajce. Sastanku je prethodila najava Sindikata policije da će za Božić i Novu godinu organizirati bijeli štrajk, odnosno da će duljim pregledima automobila stvoriti strahovite gužve na granici, navodi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su oni započeli pregovore, drugi sindikati koji su najavili štrajk zasad iz Vlade i dalje dobivaju “tretman šutnje". U Sindikatu pravosudne policije Hrvatske te u Carinskom sindikatu Jutarnjem listu su rekli da još nisu dobili nikakav službeni poziv na sastanak.

Naime, i oni traže povećanje plaće te su već zaprijetili bijelim štrajkom, ali ističu da će čekati do kraja tjedna da vide kako će se situacija razvijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prosvjedi, neposluh, štrajk... sve je na stolu'

Reakciju nisu dobili ni u Sindikatu administrativno-tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima, koji je u utorak istaknuo da je izigran u dogovoru Vlade i prosvjetara jer se u početnom prijedlogu prosvjetnih sindikata tražilo povećanje koeficijenata složenosti poslova za sve koji rade u odgojno obrazovnim ustanovama.

"Pričekat ćemo sjednicu Vlade da vidimo kako će se promijeniti Uredba o koeficijentima te što će u konačnici potpisati prosvjedni sindikati. Ako to ne bude u skladu s našim prvotnim zahtjevima, pokrenut ćemo aktivnosti. Prosvjedi, neposluh, štrajk... sve je na stolu", rekao je Mario Jakša, predsjednik Sindikata ATOS, donosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo