'meta sam bio ja' / Milanović o mailu supruge ravnateljici škole zbog sina: 'Mama je mama. Ja bih poludio. Ma, fućkaš sve petice!'

"Ovdje je netko bio optužen, to sam ja ustvari, ne moja žena", kazao je predsjednik

5.7.2022.
10:14
VOYO logo

Predsjednik RH Zoran Milanović danas je u Vukovaru gdje sudjeluje na obilježavanju 15. godišnjice smrti pukovnika HV-a Marka Babića.

Milanović je komentirao vijest koju je objavio Jutarnji list da je supruga predsjednika izvršila pritisak na ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije kako bi se već zaključene ocjene njenog sina promijenile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam da je Sanja, moja supruga napisala mail. Ostavila je brazdu, duboki trag. Naš mlađi sin ima 17 godina, to više nije dijete, on je već odavno sazrio, da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama", kazao je.

"Nisam sasvim na čistu... Utjecaj moje žene je nikakav, na nekakvom načelničkom mjestu u zavodu, kakva je to funkcija. Ali ona je moja supruga i sve što piše se gleda drukčije. Ja jesam za to da se ovako roditelji obraćaju, ostavi trag, piši, prigovori... Nemoj zvat Jandrokovića da se nešto napravi. Ovdje se radi o nastavnici matematike u gimnaziji. Ja ne bi takvo pismo takvo pisao nit bih se time bavio. Fućkaš sve petice", rekao je Milanović dodavši da je pisanje maila ipak legitimni način komunikacije te je pozvao i druge roditelje da to čine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da je on bio za to da Marko ide u privatnu školu.

"Ovako te na zub uzme banda čiji je cilj moja difamacija. Tekst je nepismen, on je lažljiv", rekao je Milanović dodavši da je meta bio on, a ne njegova supruga. Kazao je da je Ured predsjednika poslao Jutarnjem listu mail njegove supruge, ali ga nisu objavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sve koji imaju sve petice gleda malo čudno, a i svog sina, dodao je, zeza zbog toga. Rekao je i da je njegov sin stipendist Grada Zagreba kao vrhunski sportaš.

"To mojem sinu ne znači ništa, meni ne znači ništa, a zašto je Sanja imala potrebu istjerivat pravdu na taj način - to zna ona. No, odgovaram ja. Ovdje se radi o jednom predmetu, od 19, u kojem su ocjene podignute, kako to uvijek bude na kraju godine, iz trojki u četvorke. Ocjene su podignute za šestero učenika", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da je njegovu suprugu poslijepodne zvala Ana Hanžeković, predsjednica Uprave Hanza medije, da kaže "dobrohotno" kako se sprema "nekakav članak" u Jutarnjem listu.

"Inače bih ju prijavio SOA-i zbog uznemiravanja, ovako je blokirana. Moj ured je kasnije poslao Sanjin mail krajem dana za koji nisu ni znali da postoji. U kojem je sve transparentno. I što onda Jutarnji radi? Objave ga, i onda kažu da nisu. Čekaj, koji drugi dokaz imaš? Osim anonimnih izjava ljudi", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je da je njegovom sinu ocjena promijenjena nakon što je njegova supruga poslala mail.

"Što je on dobio time? Zezat će ga u klubu zbog toga. Bit će najobičniji štreber. Smatram da je to gubljenje vremena. Trebao je ići u privatnu školu i to je jedini način da se od ovakvog ološa zaštitiš. Nek' ispitaju kako je školu prošao glupi Bane", kazao je i pozvao prosvjetnu inspekciju da ode u školu koja, dodao je, nije loša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kao je meta teksta bio on, a ne njegova supruga. Na pitanje kako je njegova supruga mail poslala sa službenog od HZJZ-a, odgovorio je kako je to jedini mail koji ona ima.

"Reći ću joj da otvori gmail, tamo negdje na Kajmanskim otocima", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O BiH

Milanović se osvrnuo i na stanje u BiH te promjeni mišljenja na NATO summitu oko proširenja.

"Počinje izborni proces. Što sam trebao napraviti u Madridu? Baciti bombu ko' Boško Buha? Ja sam napravio sve, Plenković se ne bi usudio sjesti na avion i otići tamo. Ja sam tamo bio. Postoji šira slika, postoji bolest kao hipertenzija koju morate tretirati stalno, inače će vas ubiti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da se u Bruxsellesu osjeća kao budala zbog Plenkovića.

"Osjećam se kao čovjek i državnik trećerazredne države. Mi nemamo velike planove, imamo male. Ostavljamo tragove, pišemo mailove. Poruka roditeljima: ako vas baš tišti, napišite mail, ostavite trag... Ali škola mora osigurati redovno održavanje nastave. Ali sad je kasno. Moj sin završava školu još godinu dana, a onda će se upisati u HDZ", poručio je za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo