Što će biti s državnom maturom?

Ministar prosvjete Željko Jovanović vrlo je oštro reagirao na prilog koji je u Dnevniku objavio HRT o tome kako se razmatraju promjene u državnoj maturi.

12.1.2014.
16:51
VOYO logo

Voditelj Nacionalne strategije za odgoj, obrazovanje i znanost prof. dr. Neven Budak je, naime, izjavio da državna matura u ovom obliku ne ispunjava svoju zadaću, da se pretvorila u prijemni ispit za fakultete, ali loše koncipirane, te da postoji mogućnost vraćanja prijemnih ispita za fakultete.

Ministar Željko Jovanović je reagirao putem svoje Facebook stranice i to vrlo oštro, nazvavši HRT-ov prilog čistom dezinformacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sve koji su to gledali ili čitali - kratko i jasno, u idućoj školskoj godini u državnoj maturi neće biti nikakvih promjena, a osobni stavovi prof. dr. Budaka ili dr. sc. Bezinovića glede državne mature potpuno pogrešno su prikazani kao gotova stvar ili čak i moguća odluka MZOS, koje u konačnici odlučuje o obrazovnim politikama" napisao je Jovanović i nastavio: "Njihovi osobni stavovi mogu biti doprinos u raspravi koja se vodila oko Strategije i koja se sada nalazi u završnoj fazi izrade pred upućivanje u Vladinu i saborsku proceduru, ali kad je riječ i o konkretnim odlukama i o provedbi strategije, pa onda i po pitanju državne mature konačne odluke donosi MZOS. Dakle, zaključno,bilo kakve promjene oko državne mature neće se dogoditi preko noći, niti od iduće školske godine. U obrazovanju nema revolucije, jedini put je evolucija, dobro pripremljene promjene nakon kvalitetne analize i pripreme!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo