STIŽU DEBELI MINUSI: / Ponegdje ima i do 20 cm snijega, a sada nas čeka temperatura kakvu nismo osjetili već dugo

Image
Foto: pixsell

U ponedjeljak ponovno oblačnije, uz snijeg, na Jadranu i kišu, te ponovno mjestimice jaku buru, a od utorka većinom suho i relativno hladno

15.12.2018.
8:02
pixsell
VOYO logo

Snijeg je zabijelio mnoge dijelove kopnene Hrvatske, najviše gorje, gdje ga mjestimice ima i većeg od 20 cm.

U mnogim će krajevima padati i tijekom subote, uz stvaranje novog i podebljavanje postojećeg snježnog pokrivača, osobito u istočnim područjima Hrvatske, a na Jadranu će još ponegdje probleme stvarati jaka i olujna bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VAKULA OBJAVIO NOVU PROGNOZU: /

Pazite kamo putujete u petak i subotu, upaljen i Meteoalarm

Image
VAKULA OBJAVIO NOVU PROGNOZU: /

Pazite kamo putujete u petak i subotu, upaljen i Meteoalarm

Do večeri će se većinom razvedriti pa će nedjelja biti pretežno sunčana, ali nakon jutra u većini krajeva najhladnijeg, ne samo u ovome mjesecu, nego još od početka ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U ponedjeljak ponovno oblačnije, uz snijeg, na Jadranu i kišu, te ponovno mjestimice jaku buru, a od utorka većinom suho i relativno hladno, javlja HRT.

Subota - u početku još oborine pa razvedravanje

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno sa snijegom, uz stvaranje novog snježnog pokrivača debljine i veće od 10 cm. Puhat će slab i umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura zraka bit će većinom između -2 i 1 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u središnjoj će Hrvatskoj još biti snijega, poglavito u prvome dijelu dana. Poslijepodne stanjivanje oblaka, a navečer i u noći i razvedravanje. Temperatura će biti od -2 do 1 °C, uz ponegdje umjeren, na udare u Podravini i Međimurju i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu djelomice, u Istri i pretežno sunčano. U gorju će pak još prevladavati oblačno sa snijegom, osobito u Lici. Puhat će sjeveroistočnjak, mjestimice na udare i jak, a na obali i otocima bura, ponegdje jaka, podno Velebita i olujna, s orkanskim udarima.

Na sjeveru Dalmacije kiše vjerojatno više neće biti. No, prema jugu još treba računati na nju, osobito u noći i ujutro. Pritom će u unutrašnjosti Dalmacije biti i snijega. Uz buru, umjerenu i jaku, na udare mjestimice i olujnu, temperatura zraka će biti između 5 i 10 °C, u unutrašnjosti malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Na jugu Hrvatske prevladavat će oblačno, uz povremenu kišu, mjestimice i obilniju. Puhat će bura, na otvorenome sjeverozapadnjak, uz umjereno valovito i valovito more.

U nedjelju suho, uz hladno jutro, u ponedjeljak ponovno oborine i bura, pa...

U nedjelju posvuda sunčanije. Prema kraju dana na kopnu novo jače naoblačenje sa zapada te će u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak opet biti snijega, osobito u gorskim predjelima. U utorak većinom suho, ponegdje i sa sunčanim razdobljima. Temperatura zraka u noćnim i jutarnjim satima mjestimice u nedjelju i ponedjeljak može biti niža od -10 °C. U nastavku tjedna većinom suho, ali relativno hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu također nedjelja i od utorka većinom suho sunčano. U nedjelju navečer porast naoblake te će u ponedjeljak biti oblačno s povremenom kišom, a u noći od nedjelje na ponedjeljak može ponegdje biti susnježice pa i snijega. Nakon prolaznog slabljenja u nedjelju te ponovnog jačanja bure početkom novoga tjedna, a od srijede će vjetar biti uglavnom slab.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo