upozorenje stručnjaka / Stiže Valentinovo: pitali smo vas je li to Dan zaljubljenih ili čisti konzumerizam

Do Valentinova su ostala još dva dana. Za navalu zaljubljenih spremni su cvjećari i trgovački centri, ali stručnjaci za ljubav pak upozoravaju - u svom tom konzumerizmu nemojte izgubiti ljubav

12.2.2017.
18:36
VOYO logo

Do Valentinova su ostala još dva dana. Za navalu zaljubljenih spremni su cvjećari i trgovački centri. Ali i restorani, u kojima su stolovi za valentinovsku večer odavno rezervirani. Stručnjaci za ljubav pak upozoravaju - u svom tom konzumerizmu nemojte izgubiti ljubav. 

Valentinovo bez cvijeća teško je zamisliti. I zato su se cvjećari dobro pripremili. Do Dana zaljubljenih još su dva dana, a kao i svake godine najviše će prodavati ruže, koje će umjesto 10 stajati 15 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki cvijet je dobrodošao. Bilo mini ruža, ruža, margareta, tulipan. Ja mislim da ženskoj osobi svaki cvijet bi trebao biti dobrodošao. Zapravo, ne samo cvijet nego bilo kakav znak pažnje", smatra cvjećarka Nevenka Kruezi.

Kod mnogih će ljubav i ovog Valentinova ići kroz  želudac. Jedan zagrebački restoran pripremit će večeru za više od sto zaljubljenih parova.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Popunjeni smo bili već dva do tri tjedna unaprijed. A što se tiče ponude, imat ćemo dva različita menija: jedan mesni, drugi riblji. I oba će biti po sto kuna. Plus, naravno, bit će i nekih iznenađenja za parove", priča nam voditelj restorana Jasmin Demirović.

Samo kat niže organizira se i antivalentinovski party. Jedan od njih nekoliko u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sve one koji u principu ne vole Valentinovo, ne vole ga ili nemaju s kim proslaviti. Imat ćemo razna vina u ponudi, razne žestice, pive tako da se za svakoga nešto može pronaći", nadodaje Demirović.

Darovi za Valentinovo traže se i po trgovačkim centrima. Hrvati su na najdraže posljednjih godina sve spremniji i dobro potrošiti. Ali sociolog koji o ljubavi piše i knjige upozorava - u konzumerizmu ne smijete izgubiti ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bi savjetovao da zaborave romantične komedije, da zaborave velike geste, da poklone svojim voljenim nešto što će njima značiti. To može biti ljubavno pismo, neka mala gesta, to može biti da muž opere auto svojoj supruzi kojeg ona vječno ne stigne oprati. Dakle, nešto što će na njihovom jeziku ljubavi značiti 'volim te'", ispričao je sociolog Bruno Šimleša.

A to "volim te" ni ovog Valentinova neće se čuti u Muzeju prekinutih veza, koji skriva i  valentinovske darove. Baš na prošlogodišnji Dan zaljubljenih  uspomene iz  propalih veza razgledalo je 210 osoba

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo