PONESITE KIŠOBRANE, NE SKIDAJTE JAKNE / Stiže vikend pun promjena: Bit će svega - od sunčane vedrine do bure i snijega

Image
Foto: Getty Images

U petak će, prema prognozi DHMZ-a, biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, razmjerno vjetrovito i toplo, dok vikend donosi promjenu vremena

7.4.2022.
11:09
Getty Images
VOYO logo

Danas i sutra u većini Hrvatske bit će razmjerno toplo uz ponešto padalina. No predstojeći vikend donosi promjenu vremena s kišom, snijegom i jakim vjetrom.

Danas će, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom u Dalmaciji i na istoku zemlje. Poslijepodne se očekuje postupan prestanak oborina i razvedravanje. Povremeno će puhati umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, prema večeri s jakim, osobito u gorju lokalno i olujnim udarima. U Dalmaciji će zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar, prema otvorenom moru i jak, u slabljenju potkraj dana. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 15 do 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Sutra vjetrovito, toplo, uz malo kiše

U petak će, prema prognozi DHMZ-a, biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, razmjerno vjetrovito i toplo. Uz više oblaka mjestimice će pasti malo kiše, ponajprije u gorju i ponegdje duž obale sjevernog Jadrana, a bit će češća u Gorskome kotaru te širem području Rijeke.

Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju i na sjeverozapadu s olujnim udarima, a na Jadranu jugo u jačanju. Jutarnja temperatura od 8 do 12, ponegdje u gorju malo niža, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

U ponedjeljak ponovno sunčano

Vikend donosi promjenu vremena. Bit će promjenjivo te razmjerno vjetrovito, u subotu i nestabilno. Uz prolazno jače naoblačenje povremeno kiša i grmljavina, a uz zahladnjenje u gorskim predjelima i snijeg. U nedjelju smirivanje i razvedravanje, a u ponedjeljak sunčano. Umjeren do jak jugozapadni vjetar, ponegdje s olujnim udarima u subotu naglo okreće na sjeverni i prolazno jača.

Na Jadranu jugo i jugozapadni vjetar na sjeveru okreću na buru, umjerenu i jaku s olujnim, pod Velebitom prolazno i orkanskim udarima. U nedjelju će se bura proširiti duž obale, zatim i slabjeti uz okretanje na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U početku još razmjerno toplo, a već u subotu uz sjeverni vjetar i buru osjetno će zahladnjeti. U ponedjeljak ujutro na kopnu je moguć i mraz, ponajprije u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo