STIŽE NOVO VELIKO POGORŠANJE VREMENA: / Zahladit će, bit će pljuskova, grmljavine i bure; Vakula: 'Pripremite pokrivače'

Image

Temperature zraka, zbog naviranja hladnog zraka, bit će niže od prosječnih za sredinu srpnja, što osobito vrijedi za unutrašnjost, gdje će u petak biti oko 20

15.7.2020.
8:44
VOYO logo

Tek što se, nakon pogoršanja koje smo imali prošli vikend, zrak ponovno zagrijao do ljetnih temperatura, već sutra stiže nam novo neugodno iznenađenje. Sa sjeverozapada Europe približava se fronta, zbog koje će do naših krajeva već danas stizati vlažniji zrak, pa već poslijepodne može biti prolaznih kiše i pljuskova u unutrašnjosti Istre i u gorju.

Sutra će oborina biti na sjeverozapadu unutrašnjosti i sjevernom Jadranu, gdje može biti i grmljavine, prognoziraju meteorolozi N1. Pogoršanje će tijekom petka zahvatiti gotovo cijelu zemlju, tako da će posvuda biti kiše i pljuskova, štoviše, oborina bi lokalno mogla biti obilnija, i to uz grmljavinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noći će biti ugodne za spavanje

I HRT-ov Zoran Vakula kaže kako su u srijedu pljuskovi mogući uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre, a od četvrtka do subote opet će kiša biti česta, ponegdje i u obliku pljuskova praćenih munjama i gromovima. Od nedjelje ponovno većinom suho i toplije. No, unatoč tom novom zatopljenju - ni u sljedećem tjednu gotovo sigurno neće biti velike vrućine, a i noći će mnogima biti ugodne za spavanje, na kopnu možda i uz topliji pokrivač.

Na moru će ponovno zapuhati bura, olujnih udara pod Velebitom, koja će, osim zraka, malo rashladiti i more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrućine tek sredinom idućeg tjedna

Temperature zraka, zbog naviranja hladnog zraka, bit će niže od prosječnih za sredinu srpnja, što osobito vrijedi za unutrašnjost, gdje će u petak biti oko 20.

Na ljetne vrućine i temperature iznad 30 stupnjeva morat ćemo pričekati do druge polovice idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo