Ministrica za RTL Danas / Stiže novi pravilnik, hoćemo li napokon znati što jedemo? 'Sve će se pratiti od polja do stola'

Ministrica je naglasila kako ekoproizvodnja u Hrvatskoj bilježi dobar rast

29.7.2019.
19:08
VOYO logo

Ministarstvo poljoprivrede donosi novi pravilnik o ekoproizvodima. On propisuje precizna pravila kako proizvoditi ekološku hranu, a potrošačima će biti dostupni točni podaci o tome što kupuju i jedu.

"Pravilnik je pušten u elektronsko savjetovanje s javnosti. On osigurava sljedivost hrvatskih proizvoda od polja do stola, u registar su uključeni svi, ne samo prozvoiđači - uvoznici, distributeri, trgovci, kontrolna tijela", rekla je gostujući u RTL-u danas ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je naglasila kako ekoproizvodnja u Hrvatskoj bilježi dobar rast - imamo oko 5500 ekoproizvođača i 104.000 hektara zemljišta.

Jedan od problema u Hrvatskoj je i cijena voća i povrća pa i namirnica, koje uglavnom nisu snižene, iako je PDV spušten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo redovito prati kretanje cijena svih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Nemoguće je da se proporcionalno očekuje smanjenje cijena i PDV-a. Mi želim smanjivanje cijena, ali želimo i potakati izbor", kazala je Vučković, koja se pohvalila rastom izvoza: "Ova godina bilježi dobre pokazatelje za koje ćemo učiniti sve da postane trend - ove godine prvi puta imamo značajniji rast izvoza od uvoza".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo