STIŽE NOVA CIKLONA, UPALJEN ALARM: / U prekidu katamaranske i brodske linije, očekuju se obilne oborine; I dalje nema traga 'Ivani D'

Image

U prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak te Zadar-Preko

8.12.2020.
10:15
VOYO logo

Sredozemna ciklona idućih sati djelovat će na vrijeme u Hrvatskoj, i tijekom noći će se premjestiti nad Jadranom, pa očekujemo intenziviranje oborine, javlja N1. Zbog jakog vjetra i oborina Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za sjeverni Jadran. Očekuju se udari do 95 km/h, a ponegdje i do 100 mm oborina. Za ostatak zemlje vrijedi žuto upozorenje, ponajviše zbog vjetra.

Na mogućnost veće količine oborine upozorava i sustav Meteoalarm, koji za do kraja današnjeg dana ističe Istru kao najugroženiju od poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korona udar na hranu: U sektor godišnje ulažemo 6 milijardi kuna, a rezultati su sve lošiji. Što slijedi?

Snijeg u Gorskom kotaru

U Gorskom kotaru se očekuje novi snježni pokrivač, dok su na istoku zemlje češća sunčana razdoblja. Najviša temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, u Gorskome kotaru 0 i 4, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 12 do 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jugo će i danas uzrokovati probleme u pomorskom prometu, iako manje nego prošle nedjelje, javlja Morski.hr. Na snazi je i upozorenje za pomorce - mjestimice udari juga, a na krajnjem sjeveru udari bure, u jačanju na 35-50 čvorova.

Image
OVA ŽENA (90) JE PRVA OSOBA NA SVIJETU KOJA JE PRIMILA PFIZEROVO CJEPIVO: /

'Napokon se mogu družiti s obitelji i prijateljima'

Image
OVA ŽENA (90) JE PRVA OSOBA NA SVIJETU KOJA JE PRIMILA PFIZEROVO CJEPIVO: /

'Napokon se mogu družiti s obitelji i prijateljima'

Prekid katamaranskih linija

Trajekti plove redovito zasad, a u prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak te Zadar-Preko. Zbog tehničkih poteškoća otkazana je katamaranska linija Split-Hvar-Vela Luka-Ubli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje ni traga Ininoj platformi Ivani D

I dalje nema traga Ininoj platformi Ivani D koja je nestala prije par dana 50 kilometara od Pule. Oštetili su ju veliki valovi i snažan vjetar.

"Na vrijeme su se uključili sigurnosni sustavi i ventili te nije došlo do nikakvog izlijevanja ili incidenta. Za sada nemamo vizualni kontakt s platformom i ne možemo prići mjestu događaja koje je pet kilometara udaljeno od druge najbliže platforme", rekao je Tvrtko Perković iz Ine za Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo