KIŠA, PLJUSKOVI, GRMLJAVINA... / Ako ste se nadali sunčanom vikendu, zaboravite: Danas idemo i do 26 °C, ali prema večeri stiže promjena i potrajat će

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U četvrtak poslijepodne je uz lokalni razvoj oblaka tek rijetko u gorskim predjelima moguć poneki pljusak, a u noći na petak s jačim naoblačenjem na Jadranu mjestimice kiša

5.5.2022.
8:03
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon nekoliko ljepših dana, stiže nam promjena vremena. Danas nas očekuje pretežno sunčano, prema večeri uz porast naoblake s jugozapada, a najviša dnevna temperatura zraka većinom od 21 do 26 Celzijevih stupnjeva, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Poslijepodne je uz lokalni razvoj oblaka tek rijetko u gorskim predjelima moguć poneki pljusak, a u noći na petak s jačim naoblačenjem na Jadranu mjestimice kiša. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadni vjetar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak stiže promjena

U većem dijelu unutrašnjosti petak će biti pretežno oblačan i povremeno će padati kiša, najprije u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju, zatim, ponegdje i uz grmljavinu, u sunčanijim sjevernim krajevima, javlja HRT.

Umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar zapuhat će u danju svježiju subotu te će potkraj vikenda rastjerivati oblake, međutim i dalje nestabilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povremena kiša i na Jadranu, osobito u petak i subotu, a lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina vjerojatniji su u Dalmaciji, gdje ih može biti i u nedjelju. Umjereno jugo i južni vjetar okretat će u subotu na sjeverni i sjeverozapadni, a u nedjelju će na sunčanijem sjeveru puhati umjerena do jaka bura. Nakon malo svježijeg petka, dnevna temperatura zraka bit će u postupnom porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo