STIGLO NEVRIJEME, ISTRU POGODILO 20.000 MUNJA U DVA SATA: / Slovenija je pod vodom, oluja nosila krovove i stabla

Image
Foto: Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL

U Istri je u dva sata zabilježeno više od 20.000 udara munja tijekom nevremena koje je zahvatilo dijelove Hrvatske

2.9.2019.
20:37
Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Poprilično jako nevrijeme zahvatilo je danas poslijepodne dijelove Hrvatske. Kiša je počela prvo padati u Istri, a u samo dva sata zabilježeno je više od 20.000 udara munja, izvijestili su iz Istrameta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U danima nakon noćašnje fronte Istru očekuju jutarnja svježina i dnevna toplina. Noćne temperature snizit će se lokalno ispod 10 °C, dok će dnevne vrijednosti bez problema rasti do 28-29 °C, prognozirali su iz Istrameta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplave u Sloveniji

Siloviti pljuskovi danas su zahvatili uz Istru također i u Gorski kotar (Vrbovsko-Bosiljevo), no autocesta nije blokirana. Jako olujno nevrijeme s tučom i obilnom kišom pogodilo je i veći dio Slovenije, tako da vratrogasci u nekim mjestima imaju pune ruke posla, javlja 24ur. U Novoj Gorici voda je poplavila neke objekte, a vjetar je rušio stabla. Na području Domžala nevrijeme je nosilo krovove, a u Tunjiškoj u općini Kamnik munja je pogodila gospodarski objekt i izazvala požar.

Sutra razvedravanje od sredine dana

Sutra u noći i prijepodne pretežno bi trebalo biti oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a uglavnom na Jadranu mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi, prognozirao je DHMZ. Od sredine dana postupno razvedravanje sa zapada, no uz više oblaka kiše može još biti ponegdje na istoku, a pljuskova u Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar slab i umjeren, u prvome dijelu dana na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i olujna bura s mogućim orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na istoku malo viša, a na Jadranu između 18 i 23 °C. Najviša dnevna od 17 do 23, na Jadranu između 25 i 30 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo