ONLINE NASTAVA / Stiglo dodatnih 110.000 tableta za učenike i 27.000 laptopa za nastavnike: Nekima odmah, nekima po potrebi

S obzirom na situaciju s koronavirusom, ali i opciju da dio učenika nastavu prati od kuće, dodatna oprema mogla bi biti potrebnija nego ikad

27.8.2020.
7:29
VOYO logo

Prošle godine za školu 21. stoljeća, a ove godine tableti bi učenicima i učenicama mogli biti još potrebniji zbog pandemija koronavirsa i mogućnosti kombinirane nastave.

Image
IVICA LOVRIĆ /

Pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje za RTL: 'Djeca u Zagrebu neće ostati bez produženog boravka'

Image
IVICA LOVRIĆ /

Pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje za RTL: 'Djeca u Zagrebu neće ostati bez produženog boravka'

''Naša škola je prošle godine dobila oko 160 tableta i podijeljeni su učenicima 5. i 7. razreda, 25 tableta je ostalo za učenike prvih razreda. S obzirom na to kakva je bila prošla godina učenici 5. i 7. razreda su ih koristili za online nastavu, a ovih 25 smo podijelili onima koji doma nisu imali mogućnost korištenja računala ili internetske veze'', kazao je Slaven Staklenac, ravnatelj Osnovne škole ''Većeslav Holjevac'' u Zagrebu

Prošle školske godine učenicima je podijeljeno više od 90.000 tableta. Za ovu godinu nabavljeno je gotovo 110.000 tableta za učenike i učenice te nešto manje od 27.000 prijenosnih računala za nastavnike i nastavnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Već je i ranije zahvaljujući ministrici Blaženki Divjak stiglo 100.000 tableta, to će biti oko 300.000 tableta u sustavu, ali 100 i nešto tisuća je već stiglo u Hrvatsku'', kazao je resorni ministar Radovan Fuchs.

No, neće svi tableti odmah biti i podijeljeni. Dobit će ih učenici 5. i 7. razreda kao što je bilo i predviđeno projektom koji se financira europskim novcem, a tableti namijenjeni učenicima i učenicama razredne nastave zaduživat će se i dodjeljivati školama po potrebi, odnosno u slučaju da dođe do zaraze ili s obzirom na odabrani oblik izvođenja nastave.

Sindikalisti smatraju da to neće biti dovoljno pa tako predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić upozorava: ''Ako se krene za online nastavom, potreba će biti velika. Mi nemamo dovoljan broj tableta za osnovnoškolce i srednjoškolce. Sigurno je bolja situacija nego lani, ali još nije onako kako treba biti''.

Prvi tableti za učenike i učenice u škole bi trebali stići početkom listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo