SLUČAJNOST ILI DOKAZ POLITIČKE KORUPCIJE? / Kći prebjega Madjera zaposlena je u zagrebačkoj Gradskoj upravi u listopadu 2018.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nekadašnji Madjerov stranački kolega i predsjednik HSS-a Krešo Beljak se ne slaže s nagađanjima koja govore da je razlog prelaska bilo zaposlenje kćeri u Zagrebačkom holdingu

4.1.2019.
14:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Jedna od kćeri saborskog Mladena Madjera koji je iz HSS-a prešao u klub zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zaposlena je u Zagrebačkom holdingu i to u listopadu 2018.

Zaposlena u Zagrebu

"Tajana Šimunić raspoređena je, na neodređeno vrijeme, s danom 1. listopada 2018., na radno mjesto viši stručni suradnik za Centralni registar ljudskih resursa Grada (II. kategorija, potkategorija viši stručni suradnik, klasifikacijski rang 6.). Tajana Šimunić primljena je u službu u gradska upravna tijela temeljem natječaja koji je raspisala pročelnica Stručne službe gradonačelnika. Predmetni natječaj bio je objavljen u Narodnim novinama broj 29 od 28. ožujka 2018., te na službenoj stranici Grada Zagreba, www.zagreb.hr.", stoji u odgovoru iz Zagrebačkog holdinga, za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Jutarnji list, i druga kćer gospodina Madjera, Lana, zaposlena je u ZET-u. No, iz te se gradske kompanije za sada nisu očitovali o ovom slučaju.

Image
BELJAK O MADJERU I DRUGIM PREBJEZIMA: /

'Bandić više nije u formi za to, on je samo marioneta. To je klub Andreja Plenkovića' 

Image
BELJAK O MADJERU I DRUGIM PREBJEZIMA: /

'Bandić više nije u formi za to, on je samo marioneta. To je klub Andreja Plenkovića' 

Podsjećamo, do lokalnih izbora 2017.godine Madjer je bio načelnik Općine Novigrad Podravski, ali se zbog pravomoćne presude za gospodarski kriminal nije mogao ponovno kandidirati. Međutim, za načelnicu se kandidirala njegova kći Tajana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je tada objasnila kako je “bila uz tatu 16 godina u tome, pratila njegov rad”, pa je u tom trenutku “jednostavno odlučila – zašto ne”.

'Ne znam kako će doći kući pred obitelj'

Nekadašnji Madjerov stranački kolega i predsjednik HSS-a Krešo Beljak se ne slaže s nagađanjima koja govore da je razlog prelaska bilo zaposlenje kćeri u Zagrebački holding.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je premalo za ovo što je napravio, gotova mu je politička karijera, ne znam kako će doći doma pred obitelj", izjavio je Beljak i najavio da će stranačkim tijelima predložiti da svi budući kandidati koji se nađu na listama potpišu bjanko-ostavke koje bi mogle biti aktivirane u svakom trenutku.

“Ovakve stvari su nedopustive, to je prijevara birača. Ti ljudi su nanijeli štetu HSS-u. To je moj prijedlog i o tome će zadnju riječ dati stranačka tijela”, rekao je Beljak za televiziju N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK ne daje informacije

Predsjednik HSS-a o slučaju je dao i iskaz USKOK-u, a iz USKOK-a su i potvrdili da obavljaju izvide o eventualnim koruptivnim radnjama u slučaju Madjerovog prelaska u Bandićev klub.

“Povodom vašeg upita, obavještavamo vas da se u predmetnom slučaju provode izvidi o kojima, s obzirom na to da su izvidi sukladno zakonskim odredbama tajni, ne dajemo informacije”, odgovorio je USKOK na upite N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, prelaskom Mladena Madjera klub Milana Bandića ima 13 zastupnika.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo