VI ODVAJATE OTPAD, A ČISTOĆA GA ONDA STRPA U ISTI KAMION? / Evo kako taj apsurd objašnjavaju Bandić i Holding

Image
Foto: Screenshot

'Drugo im nije ništa preostalo nego da lažu i podvaljuju, to im je sastavni dio posla', kaže Bandić

3.4.2018.
12:31
Screenshot
VOYO logo

Zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini Renato Petek objavio je snimku na kojoj djelatnici Čistoće smeće iz različitih spremnika bacaju u isti kamion, a to je izazvalo bijes onih koji marljivo odvajaju otpad u posebne spremnike. Stigla je reakcija gradonačelnika, ali i Zagrebačkog holdinga.

Ovo je snimka koju je objavio Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je snimku nazvao beskrupuloznom laži i dodao kako će istu Čistoća na najbolji mogući način demantirati, prenosi Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Drugo im nije ništa preostalo nego da lažu i podvaljuju, to im je sastavni dio posla. Ja bih na njihovom mjestu bio konstruktivan, ukazivao na greške koje čini gradonačelnik, jer nije Bog ni svetac, a ono što je dobro bih pohvalio i afirmirao, a ne insinuirao i lagao. Nismo mi bedasti da najprije molimo ljude da odvajaju otpad pa da sve skupa trpamo u isti kamion', rekao je Bandić.

Holding: Nema pogreške

Iz Holdinga pak navode kako se radi o dvije identične vrste otpada te da nije došlo ni do kakve pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pražnjene su plastika i metal i nije došlo do miješanja otpada. Žao mi je što što nismo kompletnu situcaiju objasnili jučer. Odgovorni za ovo će snositi posljedice, poboljšat ćemo komunikaciju s medijima', rekla je službenica za informiranje Senka Knežević. Dodala je i da će poduzeti sve pravne radnje koje im stoje na raspolaganju.

Naknadno se javio i zastupnik Petek i priznao da je pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pogriješio sam, da točno je da je pod zemljom jedno, a nad zemljom drugo. Nažalost, iz kuta iz kojeg je snimljen video ne vide se oznake koje su nad zemljom. No to ne umanjuje činjenicu da Zagreb nije spreman na odvojeno prikupljanje otpada. U osam mjeseci, koliko sam u Skupštini, svaki mjesec se govori o otpadu i evidentno je to da se u cijelu priču ušlo nepripremljeno', komentirao je Petek, prenosi 24sata.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo