Stigao treći zahtjev za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja

Ustavnom sudu stigao je još jedan zahtjev za ocjenom ustavnosti referendumskog pitanja 'Jeste li da se brak Ustavom definira kao životna zajednica muškarca i žene'.

13.11.2013.
11:07
VOYO logo

Već treći zahtjev ustavnom sudu da ocjeni referendumsko pitanje predale su u srijedu ujutro predstavnice lezbijske udruge Kontra, LGBT udruge Rišpet i Ženske mreže Hrvatske.

''Smatramo da se Ustavni sud treba očitovati o ustavnosti ovog pitanja jer se radi o pitanju ljudskih prava, ljudska prava nikada ne bi smjela biti pitanje referenduma. Na referendumu se nikada ne bi trebalo odlučivati o ljudskim pravima, a osobito o ljudskim pravima manjina. Pravo na zaštitu obiteljskog života jedno je od temeljnih ljudskih prava i oni je zaštićeno kako Ustavom, tako i brojnim konvencijama za zaštitu ljudskih prava'', rekla je Sanja Juras iz udruge Kontra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo