kerry se nije sastao s kovačem / Stigao odgovor iz veleposlanstva zbog neodržanog sastanka: 'Odnosi između SAD-a i Hrvatske i dalje su čvrsti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/AP

Stigao je odgovor iz veleposlanstva SAD-a zbog neodržanog sastanka između Johna Kerryja i Mire Kovača: 'Odnosi između SAD-a i Hrvatske i dalje su čvrsti'

5.5.2016.
15:47
Patrik Macek/PIXSELL/AP
VOYO logo

Američki državni tajnik John Kerry otkazao je sastanak s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Mirom Kovačem koji se trebao održati jučer.

Ministar Kovač je jučer u 17 sati po washingtonskom vremenu te po protokolu trebao imati susret s Kerryjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O službenom sastanku pisao je i The Wall Street Journal, no iz State Departmenta su u posljednji tren objavili kako do sastanka ipak neće doći. Kovač je, naime, poslan na sastanak s Kerryjevim zamjenikom Thomasom Shannonom, što je State Department i priopćio. Kako javlja Telegram, iz State Departmenta su potvrdili kako do najavljenog sastanaka Kovača i Kerryja nije došlo.

Izvori Telegrama iz diplomatskih krugova kažu kako je Kovač putovao u Washington upravo zbog važnog sastanka s Kerryjem, a njegovo otkazivanje ozbiljan je udarac za hrvatski ugled u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao odgovor iz veleposlanstva SAD-a

Iz veleposlanstva SAD-a poslali su priopćenje vezano uz neodržani sastanak ministra vanjskih poslova Mire Kovača i američkoga državnog tajnika Johna Kerryja.

'Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država potvrđuje da jedini razlog odgode sastanka između državnog tajnika Kerryja i ministra vanjskih poslova Kovača leži u poteškoći obiju strana u pronalaženju odgovarajućeg termina. Odnosi između Sjedinjenih Država i Hrvatske i dalje su čvrsti. SAD i Hrvatska dogovorile su se da će ugovoriti novi termin za ovaj bilateralni posjet.', stoji u priopćenju američkog veleposlanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo