hdz-ov suparnik je milanović / Stier: 'Plenković će formirati stabilnu Vladu desnoga centra, Mostu su vrata otvorena'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Davor Ivo Stier kazao je kako će Andrej Plenković biti mandatar iduće Vlade, a Mostu su vrata otvorena ukoliko neće postavljati ultimatume

31.8.2016.
21:04
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier kazao je za N1 kako je uvjern u pobjedu HDZ-a na nadolazećim izborima te da će Andrej Plenković biti mandatar nove vlade. Također je  rekao da su vrata Mostu otvorena, ali 'nema prostora za ucjenjivanje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka stranka može odabrati strategiju koju želi, a mi idemo s jasnim programom i uvjereni smo da ćemo pobijediti i da će Andrej Plenković biti mandatar i da ćemo onda imati priliku formirati i parlamanetarnu većinu i stabilnu Vladu desnoga centra", rekao je. 

"Naš suparnik je Zoran Milanović i ono što hrvatski građani moraju odlučiti je žele li još četiri godine Zorana Milanovića ili četiri godine Andreja Plenkovića kao premijera. Imali smo četiri godine Milanovića, koji je koristio ideologiju da bi podubljivao podjele u hrvatskom društvu dok je ekonomija stagnirala. S Andrejom Plenkovićem želimo jednu politiku okupljanja koja će rješavati ekonomske probleme građana", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li HDZ računa na Most kao na partnera, Stier je odgovorio: "Mi računamo da ćemo razgovarati sa stranakama koje mogu i svjetonazorski i na temelju političke platforme surađivati s nama. Ta su vrata otvorena za Most, ali nema prostora za ucjenjivanja. Imat ćemo takav rezultat da će biti jasno da je Plenković mandatar".

Međutim, suočen s činjenicom da je Vlada HDZ-a i Most pala nakon samo pet mjeseci, Stier obrazlaže: "Ovo što je novo, a to je da HDZ ima novog predsjednika, Andreja Plenkovića. Svi ostali lider koji izlaze 11. rujna su isti koji su izlazili i prošle godine. Osim Plenkovića koji je upravo unio vedrinu, novu snagu, ne samo u HDZ nego i hrvatskoj politici. Ne pristajemo na "mi ili oni", na podjele, nego želimo politiku okupljanja. HDZ ostaje državotvrona stranka, demokršćanska ali ne želimo poticati podjele, nego najprije rješavanje konkretnih problema. Rumunjska i Bugarska su jedine ispod nas po standardu građana. Moramo to promijeniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo