Starbucks neće u Hrvatsku jer pijemo kavu sjedeći

Najpoznatiji lanac kafeterija u svijetu odustao je od otvaranja poslovnice u Hrvatskoj jer su temeljite analize pokazale da tržište u Lijepoj našoj nije plodno tlo za njihov posao.

20.8.2010.
12:10
VOYO logo

Starbucks je prvu hrvatsku poslovnicu planirao otvoriti u listopadu 2010. godine u novom zagrebačkom trgovačkom centru Arena Centar na Laništu, ali kako saznaje Jutarnji list, u američkoj tvrtki su odustali od tog plana.

Starbucks je ovu odluku donio nakon pažljivog ocjenjivanja tržišta tijekom protekle godine te razmatranja različitih čimbenika u duljem razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odlučili smo odgoditi otvaranje svoje prve kafeterije ovdje na neodređeno vrijeme. Smatramo da Hrvatska ima dobar potencijal za Starbucks jer Hrvati cijene izvrsnu kavu. Nastavit ćemo evaluirati tržište i otvorit ćemo trgovine u Hrvatskoj kada za to bude pravo vrijeme', kažu u Starbucksu.

Amerikanci su u svibnju ove godine već bili raspisali natječaje za radna mjesta u Hrvatskoj, te su bili i održani razgovori s nekim kandidatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji niz razloga koji su potaknuli Starbucks da odgodi otvaranje nove poslovnice.

Među njima je i ekonomska kriza, zbog koje je tvrtka bilježila lošije rezultate u 2008. i 2009. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odluku vodstva Starbucksa vjerojatno je utjecao i loš uspjeh britanskog lanca kafeterija Costa Coffee u Hrvatskoj, koji je zatvorio sve svoje poslovnice.

A jedan od razloga koji je odgodio dolazak Starbucksa je i kultura ispijanja kave u Hrvatskoj. Hrvati preferiraju svoju kavu ispijati sjedeći u kafićima, a ne u hodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006170190006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo