uskoro počinju vježbe / Stanovnicima Slavonije počele stizati 'pozivnice' MORH-a za vojne vježbe: uskoro se šalju i u ostale županije

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Trenutačno je u evidenciji područnih odjela i odsjeka obrane u RH evidentirano 434.280 razvrstanih pričuvnika, a ovih dana pozivi su počeli stizati građanima na području Slavonije

13.10.2017.
10:49
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Na adrese hrvatskih građana počele su stizati 'pozivnice' iz MORH-a za popunu vojne pričuve i odlazak na vojne vježbe, piše Net.hr. 

Najviše poziva dosad je stiglo na područje Slavonije, a krajem iduće godine početi će stizati i na adrese stanovnika iz Primorsko-goranske i Istarske županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz MORH-a napominju kako do kraja ove godine nije planirano pozivanje na obuku u te dvije županije, ali također najavljuju kako će i na tim područjima potkraj iduće godine biti promjena. 

“U zadnjem kvartalu 2018. planirano je pozivanje oko 150 pričuvnika (ključno osoblje i kritične vojne stručne specijalnosti) na osposobljavanje u trajanju do četiri dana. Ujedno napominjemo da ovdje nije riječ o vojnoj vježbi, nego o stožernom radu osoblja i procesima donošenja odluka”, navode iz ministarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad su vojne aktivnosti planirane isključivo na slavonskom području. Na vojnom poligonu Gašinci u razdoblju od 6. do 15. studenoga ove godine planira se održavanje vojne vježbe 1. pješačke satnije iz 1. pješačke bojne iz sastava 2. pješačke pukovnije Osijek. Sudjelovati bi trebalo ukupno 155 pričuvnika s područja Slavonije, kojima ovih dana stižu pozivi na vojnu vježbu.

Trenutačno je u evidenciji područnih odjela i odsjeka obrane u RH evidentirano 434.280 razvrstanih pričuvnika, piše Net.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo