STANOVNICI ZAGREBAČKOG KVARTA BOLESNI ZBOG VODE? / Povraćaju, imaju proljev, guše se u smradu, a nitko im ne vjeruje...

Image
Foto: Vijesti.hr

'Doma smo svi imali proljev i povraćali smo. Vjerujem da ova voda nije ispravna i više je ne pijemo, kupujemo je'

3.10.2019.
8:55
Vijesti.hr
VOYO logo

Stanovnici zagrebačkog kvarta Botinec, točnije Ulice Zlatarova zlata, proživljavaju pravu zdravstvenu dramu. Otkako je u njihovoj ulici napravljena rekonstrukcija kanalizacije oni se guše u smradu, a osim vonja, sada su nastupili i novi problemi. Tvrde da povraćaju i imaju probavne smetnje, međutim, nitko im ne vjeruje, ispričali su za Vijesti.hr. U ovoj ulici u Botincu nema zraka, a osim smrada, ondje sada vlada i strah. Stanovnici Botinca povraćaju i imaju proljev za što krive neispravnu kanalizaciju i vodu koju piju.

"Vodu iz slavine uzeli su na analizu, a ni dandanas ne znam kakva je. Nitko ništa neće reći. Doma smo svi imali proljev i povraćali smo. Vjerujem da ova voda nije ispravna i više je ne pijemo, kupujemo je", rekla je Maja iz Botinca za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JESU LI ZAGREPČANI UDISALI OPASAN OTROV? /

Bandić nikad nije otkrio istinu o požaru na Jakuševcu

Image
JESU LI ZAGREPČANI UDISALI OPASAN OTROV? /

Bandić nikad nije otkrio istinu o požaru na Jakuševcu

Zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar: 'Nije problem voda'

"U mojoj stolici je pronađen rota virus. Mislite da je za to kriva kanalizacija? Nažalost, mislim da je", rekao je Tibor Marušić RTL-u. Zbog svega navedenog Botinec su posjetili djelatnici Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar koji tvrde da uzrok probavnih problema nije u vodi.

Matijana Jergović iz Zavoda kaže da na temelju svih rezultata ne mogu potvrditi postojanje grupiranja na razini probavnih simptoma radi izloženost vode na toj lokaciji. No, stanovnici Botinca su skeptični jer vjeruju da je izvor njihovih problema kanalizacija te već mjesecima upozoravaju da je rekonstrukcija pogrešno napravljena. Premda upozoravaju da otpadne vode ostaju u naselju, institucije ih ne shvaćaju ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodovod i odvodnja nisu htjeli razgovarati s novinarima RTL-a, no kazali su da je sve napravljeno prema pravilima struke, što su odgovorili i prije dva tjedna. Ni tada nisu odgovorili na pitanje kada će se problem riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo