veliki problem / Stanovnici Kvarnera uznemireni! Zabilježen veliki pomor miševa: Nalaze ih na desetke pod autima, u vrtovima, na cesti...

Image
Foto: Ilustracija/Arhiva

S obzirom na blizinu Gorskog kotara, i mišje groznice koja je tamo zabilježena, zabrinutost Matuljaca koji su alarmirali komunalnu službu, ali i zvali veterinare, je izuzetno velika

5.5.2021.
8:22
Ilustracija/Arhiva
VOYO logo

Žitelji gornjeg područja Općine Matulji proteklih nekoliko dana s razlogom su vidno uznemireni. Naime, zabilježen je veliki pomor poljskih miševa. Kako kažu žitelji Rupe, Brguda, Bregi, Muna, Žejana, Zvoneće, Jušići unutar njihovih okućnica, pod autima, u vrtovima, na cesti, dnevno nalaze na desetke uginulih životinja.

S obzirom na blizinu Gorskog kotara, i mišje groznice koja je tamo zabilježena, zabrinutost Matuljaca koji su alarmirali komunalnu službu, ali i zvali veterinare, je izuzetno velika, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina Matulji odmah po prijavi na pomor miševa kontaktirala je nadležne službe – epidemiologa, Nastavni zavod i veterinara, a koji su ih izvijestili da nema mjesta panici. Ipak, s obzirom na sve više zabilježenih slučajeva, Općina Matulji zatražit će daljnje istraživanje pomora.

I područje Vinodolske općine bilježi slične pojave, ali zasad u puno manjoj mjeri. Prema riječima komunalnog redara Vinodolske općine Harisa Petrinovića prijavljena su tek dva-tri slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo