'To je Bogu za plakati' / Stanovnici Banije ostali bez obnove i bez ministra: 'Ovo je žalosno. Svaka čast, ali nikad više naše lijepe Petrinje'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

'Mi smo jadnici ovisni o državi, vlasti, velikim ljudima. Oni odlučuju i rade, mi smo tu da trpimo', kazao je građanin

21.2.2022.
19:01
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Hoće li se obnova nakon potresa dodatno usporiti? Pitanje je to koje se nameće nakon uhićenja Darka Horvata u subotu. Nedugo nakon toga razriješen je dužnosti ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te se sumnja da je 2018. godine, zajedno s tadašnjom pomoćnicom, nezakonito dijelio poticaje.

"Ovo je žalosno. Svaka čast, ali nikad više naše lijepe Petrinje. To možemo reći mi koji smo branitelji i koji smo branili i oslobađali. To je Bogu za plakati. A što će biti sada!? Ja čekam samo da potpišem i što će mi riješiti naš ministar branitelja Tomo Medved. Rekli su da će ljudi doseliti u svoje kuće, da neće biti u kontejnerima. Sada će se vidjeti što će biti. Ne brinem ja za njih. Oni imaju puno novaca, a ja moram prosjačiti za kruh”, kazao je za N1 Joso Majcek iz Strašnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nama je obećano i kapom i šakom, a sada ćemo vidjeti. Ja bih volio da pod svojim krovom dočekam Božić i Novu godinu”, dodao je.

Image
NEKOĆ MINISTAR... /

Darko Horvat nalazi se u pritvoru: Evo kako je podnosio trenutke uhićenja

Image
NEKOĆ MINISTAR... /

Darko Horvat nalazi se u pritvoru: Evo kako je podnosio trenutke uhićenja

'Obnova ide loše'

Ni drugi građani nemaju više optimizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obnova ide loše, slabo, nismo zadovoljni, ali valjda ne može drugačije. Ne možemo na silu ništa. Mi smo jadnici ovisni o državi, vlasti, velikim ljudima. Oni odlučuju i rade, mi smo tu da trpimo. Ja sam stariji čovjek, nemam snage više da uopće razmišljam o nekakvoj budućnosti”, kazao je građanin.

“Godina i nešto je već prošla. Nema se što očekivati. Mladi odlaze, mi stari ćemo tu pomrijeti. Nekoga će tu dovesti. Tko zna što Vlada ima u planu. Svašta i ništa”, rekao je jedan od stanovnika Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam kako će biti. Žalosno i jadno. Ja sam u kontejneru otkad je bio potres. Netko sposoban mora doći. Znam da se ne može preko noći riješiti. Nisam zadovoljna s njegovim radom. Ništa ne znamo. Pogledajte – grad ruševina”, kazala je razočarana građanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo