Procurili dokazi o propustima / Stanko je smršavio 20 kilograma, a sve zbog gutljaja mineralne vode: 'Vjerojatno bi stvari bile drugačije da je policija izašla...'

'Zašto hitna nije nazvala policiju kad su saznali da je neko korozivno sredstvo? Zašto nitko nije izašao po pozivu kad je supruga zvala policiju', pita se Stanko

13.11.2023.
20:54
VOYO logo

41-godišnji Stanko Laković izgleda neprepoznatljivo, smršavio je 20 kilograma, stalno ide u bolnicu na uspavljivanje i bužiranje želuca, a sve zbog gutljaja mineralne. Iz riječkog restorana odvezla ga je hitna pomoć, a supruga želi znati što je popio.

Danas.hr ima dokaze da policija o trovanju Stanka Lakovića iz Pule ne govori istinu. Tvrde da za slučaj nisu znali na vrijeme, što nije istina. Po drugi put, on je ekskluzivno govorio samo za RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim je hitna odvezla, žena ide unutra u restoran tražiti bočicu koju sam ja pio da možemo dati na analizu, ponijeti u bolnicu itd. U restoranu nisu htjeli dati bočicu i žena je poslikala da su izvadili iz frižidera drugu bocu", kaže Stanko Laković iz Pule za Danas.hr.

Image
DETALJI UŽASA U KARLOVCU /

Policajac službenim motociklom usmrtio pješaka: 'Krv mu je curila, srce mu je još kucalo i disao je, no...'

Image
DETALJI UŽASA U KARLOVCU /

Policajac službenim motociklom usmrtio pješaka: 'Krv mu je curila, srce mu je još kucalo i disao je, no...'

Otrovao se 19. svibnja predvečer, a sat i pol kasnije liječnici u službenu dokumentaciju upisuju da je popio korozivnu kemikaliju. Supruga istu večer, još iz KBC-a zove riječku policiju na broj telefona ispisan na službenim web stranicama što i pokazuju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 22:12 i razgovarali 3 minute i 29 sekundi s policijom. Supruga je tražila da netko izađe, otiđe u restoran da se uzmu dokazi, a oni jednostavno su rekli da nemaju što izlaziti dok hitna ne pozove policiju. Hitna nije to učinila, policija nije izašla, dokazi naravno da su nestali."

Pozivi i mailovi policiji

RTL je tražio novo očitovanje i pojašnjenje riječke policije o ovom slučaju. "Saznanje o događaju uslijedilo je s većim vremenskim odmakom što je otežalo učinkovito provođenje prvih mjera", kažu iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što ih je Stankova supruga zvala istu večer iz bolnice, njegova majka, inače pravnica nakon dva dana policiji šalje prvi e-mail. Od ukupno četiri.

"21.5. šalje prvi mail i tako dalje, 28.6., 11.7., 18.7. 31.7. je dobila pismeni odgovor. S obzirom na to da je vaš sin Stanko Laković punoljetna osoba, a vi niste zakonski zastupnik niti imate punomoć zastupanja sina, ako se isti obrati našem Ministarstvu bit će mu upućen pisani odgovor. Realno ja sam u bolnici, ne znam hoću li preživjet, a oni odgovaraju da nema što majka slati mailove u moje ime", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki dan muče ga ista pitanja koja postavlja i javno: "Zašto hitna nije nazvala policiju kad su saznali da je neko korozivno sredstvo? Zašto nitko nije izašao po pozivu kad je supruga zvala policiju."

Vlasnik restorana telefonski putem je potvrdio da policija prvi put u restoran stiže nekoliko tjedana nakon trovanja. Drugi put nakon priloga RTL-a, a posljednji put prije 3 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno bi stvari bile drugačije da je policija izašla, da je uzeta ta boca što je bila možda do ovog drugog slučaja ne bi ni došlo. Što se sad može analizirati nakon 6 mjeseci? Ništa sada", kaže Stanko.

Riječka policija tvrdi da je državno odvjetništvo obavijestila 26. lipnja, oni tvrde 3. srpnja. Pitanje je zašto su tek u listopadu naložili dodatne izvide. Stanko je ogorčen: "Prebacivati jedni na druge nema od toga ništa, zakazao je sustav to je jasno, to se vidi, a tko je tu kriv ne znam što vam reći", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Stanko naručio mineralnu u restoranu, poslužili mu nešto što mu je spalilo utrobu! Usljedio je kaos...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo