I DALJE ŽIVOTNO UGROŽEN / Stanje trostrukog ubojice se popravlja: Boris Luketa skinut s respiratora, sam diše

Image

Desetak dana nakon što je pucao u glavu Luketa dolazi k svijesti, skinut je s respiratora i samostalno diše, ali teško je prognozirati u kolikoj će mjeri trostruki ubojica doći k svijesti

6.5.2017.
12:59
VOYO logo

Boris Luketa, koji je 26. travnja ove godine u šibenskoj Brodarici ubio bračni par Milku i Hakiju Keranović te Ivana Bajića, nekadašnjeg tjelesnog čuvara Zlatka Bagarića, skinut je s respiratora na Jedinici intenzivnog liječenja (JIL) KBC-a Split i samostalno diše, piše Šibenski portal.

Iako je i dalje životno ugrožen, njegovo zdravstveno stanje je bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trostrukog ubojstva Luketa je pobjegao s mjesta događaja te nekoliko sati nakon toga pucao sebi u glavu. Nakon kratkog boravka u Općoj bolnici Šibenik, prevezen je u KBC Split gdje je obavljena operacija glave i mozga, koju su obavili neurokirurzi KBC-a Split, nakon čega je u komatoznom stanju smješten na JIL.

Desetak dana nakon samoozljeđivanja Luketa dolazi k svijesti, skinut je s respiratora i samostalno diše. U kolikoj će mjeri trostruki ubojica doći k svijesti, teško je prognozirati. Hoće li nakon ‘buđenja’ biti sposoban komunicirati, odnosno hoće li s njime biti moguće uspostaviti verbalni kontakt i hoće li biti sposoban dati iskaz policiji, u ovom trenutku nitko ne može znati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luketa je sebi pucao iznad uha, piše Šibenski portal, a kako je pucao poprilično visoko, metak je prošao poviše debla mozga, koji je najvitalniji dio toga najvažnijeg ljudskog organa. Na taj način Luketa je preživio, odnosno nije sebi nanio ozljedu debla mozga koja bi ga trenutno ili nakon nekoliko sati koštala života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo