TRENUCI KAOSA / Stanarka Klaićeve šokirana urušavanjem dijela zgrade: 'Najednom se čula vika. Kad sam pogledala kroz prozor vidjela sam...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Strahujemo svaki put kad Savskom prolazi tramvaj jer se sve trese, a kamoli ne kad Klaićevom idu teretna vozila', kaže stanarka

2.5.2023.
14:53
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U urušavanju skele i dijela zgrade na Klaićevu ulicu, koje se dogodilo oko 12.30 sati, oštećeno je nekoliko automobila, na terenu su vatrogasci, no prema prvim informacijama, nema ozlijeđenih.

Riječ je o zgradi u kojoj je i Muzej za umjetnost i obrt, a koja se obnavlja od posljedica potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMA U ZAGREBU /

Skela i dio zgrade urušili se na automobile u Klaićevoj ulici

Image
DRAMA U ZAGREBU /

Skela i dio zgrade urušili se na automobile u Klaićevoj ulici

Po riječima ravnatelja tog muzeja Miroslava Gašparovića, urušio se vijenac koji drži krovište. Rekao je da se još ne zna što se dogodilo, no bio je u petak na tom dijelu i sve je izgledalo pod kontrolom, nije se vidjelo da bi se nešto moglo dogoditi. 

"To je rizik kod ovakvih starih zgrada, je li bilo propusta ili nije - ne znam. To će se morati tek utvrditi", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čulo se stropoštanje i vika'

Urušavanje skele šokiralo je slučajne prolaznike te one koji žive nedaleko od lica mjesta.

"Ja sam u šoku. Najednom se čulo neko stropoštanje, vika i cika. Kad sam pogledala kroz prozor vidjela sam samo veliki oblak prašine i aute kako nasred ulice stoje i trube pod sva četiri žmigavca. Da je bilo samo pola sata kasnije, tom ulicom prolazi veliki broj djece jer su u neposrednoj blizini dvije srednje škole odnosno Škola primijenjene umjetnosti i V. gimnazija", rekla je za Jutarnji jedna stanarka Klaićeve te dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Kad su počeli radovi, svjedočili smo prizorima jurnjave kamiona koji dolaze na gradilište i koji vrlo neoprezno skreću i izlaze dalje na kolnik. Pri skretanju doslovno se građevinski materijal sipao na kolnik. Strahujemo svaki put kad Savskom prolazi tramvaj jer se sve trese, a kamoli ne kad Klaićevom idu teretna vozila", dodala je stanarka.

"Jako se čulo kad je palo. Bio sam u blizini pa sam došao. Vidio sam i radnike kako su gore na krovu nešto radili i nadam se da nitko nije ozlijeđen", rekao je jedan prolaznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo