pravomoćna presuda / Stanari Vrbana će dobiti čak 48 milijuna kuna: voda u tom zagrebačkom kvartu ipak opasna

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Županijski sud potvrdio je nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Zagrebu koji je u srpnju 2013. zaključio je da su za onečišćenje vode na Vrbanima 3 odgovorni Geoprojekt, Zagrebgradnja te Capital-ing

1.7.2015.
18:13
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Županijski sud potvrdio je presudu kojom su tri građevinske tvrtke proglašene odgovornima zbog nekvalitetne vode u Palinovečkoj ulici u zagrebačkom naselju Vrbani 3, doznaje se od odvjetnice stanara Ljiljane Maravić Pirš.

Odvjetnica je pojasnila da je riječ o postupku za utvrđivanje odgovornosti nakon čega će uslijediti pojedinačni postupci stanara za naknadu štete koja je ranije procijenjena na više od 40 milijuna kuna. No, Maravić Pirš kaže da bi u konačnici iznos odštete mogao biti i znatno veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odgovornost graditelja /

Stanari Vrbana III pobijedili: Traže naknadu od 41 milijun kuna

Image
odgovornost graditelja /

Stanari Vrbana III pobijedili: Traže naknadu od 41 milijun kuna

Županijski sud potvrdio je nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Zagrebu koji je u srpnju 2013. zaključio je da su za onečišćenje vode na Vrbanima 3 odgovorni izvođač radova, investitor i tvrtka koja je provodila nadzor - Geoprojekt, Zagrebgradnja te Capital-ing. Sud ih je proglasio odgovornima, a nakon osam godina spora u korist stanara dosuđeno je 48 milijuna kuna. Te tri tvrtke stanarima Palinovečke ulice morat će nadoknaditi štetu jer je voda u njihovim stanovima bila neispravna i opasna za zdravlje.

Maravić Pirš kaže da je riječ o tzv. međupresudi utvrđuje se odgovornost tuženika o kojoj se, kako je riječ o pravomoćnoj odluci, više neće raspravljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako će se prije doći do pojedinačnih presuda. Kada je parvomoćno utvrđena solidarna odgovornost stanari se mogu naplatiti i u pojedinačnim psotupcima utvrđivati visinu štete", kazala je odvjetnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo