Stanari ih odbijaju ugraditi unatoč kaznama do 50.000 kuna!

7.2.2014.
9:27
VOYO logo

Bez sloge nema ni uštede - zaključak je Osječana koji su do sada pokušali ugraditi razdjelnike toplinske energije ili uređaje za mjerenje toplinske energije i termostatske ventile. Ako ovom postupku ne pristupe svi suvlasnici stanova priključeni na zajednički izvor grijanja investicija je uzaludna.

Moraju ih ugraditi tijekom sljedeće tri godine

Unatoč činjenici što razdjelnike toplinske energije ili uređaje za mjerenje toplinske energije i termostatske ventile sve kategorije stambenih i poslovnih prostora moraju ugraditi tijekom sljedeće tri godine, u velikom broju stambenih zgrada ima suvlasnika koji odbijaju o toj temi uopće razgovarati, piše Glas Slavonije. Pravdaju se kako novca za ulaganje, od u prosjeku 2.500 kuna po stanu - nemaju. Dok ih, s druge strane, uopće ne brinu kazne do čak 50 tisuća kuna koje će morati platiti svi oni koji razdjelnike ne ugrade na vrijeme. Kao ni astronomski računi za grijanje koji bi mogli uz ugradnju razdjelnih uređaja biti manji za približno 30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugraditi razdjelne uređaje žele i suvlasnici u dijelu grada gdje zajedničko mjerilo imaju 4 velike stambene zgrade i jedan poslovni prostor, ali oni koji su spremni odmah investirati ne vide svrhu. Ističu kako im je iz HEP Toplinarstva objašnjeno da njihov način izračuna potrošnje ne može garantirati uštedu ako mjerne uređaje nisu ugradili baš svi.

Račun nije precizan

"Mjerni uređaji koji se postavljaju u domove pokazuju koliko sam ja potrošio 'impulsa', a Toplinarstvo nema sustav direktnog preračuna tih 'impulsa' u kilovat sate. Oni bi meni račun kreirali tako da izračunaju u kojem postotku se zajednički račun u kilovatsatima odnosi na moj stan. Takav račun nije precizan i ne može biti odraz moje stvarne potrošnje dok svaki stan u zgradi ne ugradi razdjelnike", objašnjava Đoko Ilinčić, predstavnik suvlasnika. http://www.glas-slavonije.hr/225036/3/Stanari-odbijaju-ugraditi-termostatske-ventile-unatoc-kaznama-do-50000-kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike