ostao šokiran / Stan našao potpuno devastiran: 'Samo za preuređenje trebam 200 tisuća kuna'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija

Slučaj je prijavio policiji no oni su mu rekli da pričeka do 7. siječnja 2019. godine, jer su podstanari obećali u tom roku podmiriti dug

26.12.2018.
15:43
Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Najmodavac iz Zagreba zatekao je stan koji je iznajmljivao paru, s kojim je bio u poluprijateljskim odnosima, potpuno devastiran. Prvih je godinu dana dolazio vidjeti stan na poziv najmoprimaca, a od ožujka ove godine ga nisu pozivali, pa nije dolazio.

"Često su putovali, pa bi me znali pozvati kada bi donijeli nego dobro vino. Stan bi bio neuredan, ali to mi je bilo normalno jer ne očekujem da kad netko živi u stanu da stan mora izgledati kao apoteka", kazao je najmodavac za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlu subotu išao je, međutim, stan pokazati zainteresiranoj stranci za iznajmljivanje, iako ključ od bivših podstanara još nije bio dobio. Nakon što je vidio stan u gotovo raspadnutom stanju nazavao je bivšu podstanarku kako bi saznao što se dogodilo, a ona mu je kazala kako će sve platiti.

Za preuređenje će mu trebati do 200 tisuća kuna

Stan je podstanarima otkazao nakon ovrhe od 1.100 kuna na njegovom računu,a tvrdi da struja nije plaćena od 2016. godine te da kompletan dug s komunalijama iznosi oko 30.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je prijavio policiji no oni su mu rekli da pričeka do 7. siječnja 2019. godine, jer su podstanari obećali u tom roku podmiriti dug. Nakon što je kontaktirao građevinsku tvrtku, procjenjeno je da će mu za preuređenje stana trebati od 130.000 do 200.000 kuna. 

'Stan će biti pogodan za življenje u travnju'

Njegova podstanarka demantirala je njegove navode te kazala kako je njoj i njenom partneru obećano da će sporni stan moći kupiti, te da je zato prodala obiteljsku kuću, a da su stan htjeli popraviti, ali da im vlasnik stana nije omogućio 15 dodatnih dana koje su tražili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik je kazao kako gospođa laže te da je samo jednom izrazila želju za kupovinu stana, no da nije postignut nikakav konkretan dogovor. "30.000 kuna duga su mi obećali platiti do Badnjaka, ali se to nije dogodilo, a iz priloženih fotografija se vidi da stan nije moguće urediti u 15 dana. Po mojoj procjeni stan će biti pogodan za življenje tek negdje u travnju", zaključuje najmodavac.

Fotografije devastiranog stana pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo