STADION MAKSIMIR DOBIVA NOVU TRIBINU, STARU RUŠE I TO ODMAH? Bandićeva nasljednica: / 'Nije sigurna za gledatelje'

Image

Grad s realizacijom rušenja planira krenuti odmah. Kako bi točno nova tribina trebala izgledati te koliko će stajati rušenje 5000 tona teške stare i gradnja nove, zasad još nije poznato

19.3.2021.
21:33
VOYO logo

Stadion Maksimir trebao bi dobiti novu istočnu tribinu. Tako je barem za Jutarnji list najavila Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba. Postojeća bi se trebala srušiti, a potom izgraditi nova.

“Različite su se ideje iznosile oko gradnje i sanacije maksimirskog stadiona, ali istočna je tribina prioritet. Budući da je stradala u potresu i nije sigurna za primanje gledatelja, najbolje je rješenje da se sruši, a istodobno da se pokrene postupak izrade arhitektonskog nacrta za gradnju nove”, rekla je za Jutarnjem listu Jelena Pavičić Vukičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad s realizacijom rušenja planira krenuti odmah

Dodala je da Grad s realizacijom rušenja planira krenuti odmah. Kako bi točno nova tribina trebala izgledati te koliko će stajati rušenje 5000 tona teške stare i gradnja nove, zasad još nije poznato.

Prema riječima Pavičić Vukičević, arhitektonski plan i javni natječaj za idejno rješenje tek predstoje. No, u svakom slučaju, kako su i inženjeri zaduženi za pregled stadiona utvrdili, sanacija istočne tribine nužna je odmah jer bi u slučaju novog potresa u Zagrebu cijela konstrukcija mogla propasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo