SRPSKI MEDIJI TVRDE: / Čolović je imao zadatak vrbovati svjedoke za suđenja optuženih Srba, a neke čak i likvidirati!

Image
4.9.2016.
14:50
VOYO logo

Čolović je uhićen u petak u suradnji srpske policije i tamošnje sigurnosno-obavještajne agencije BIA. U međuvremenu je beogradski Blic objavio detalje navodnog Čolovićevog špijunskog djelovanja prema kojima je imao zadatak vrbovati svjedoke za slučajeve Srba optuženih u Hrvatskoj, ali i 'eliminirati' neke od njih.

Image
NOVI DETALJI O UHIĆENJU I ŽIVOTU NAVODNOG HRVATSKOG ŠPIJUNA: /

'On ne zna ni kompjutor upaliti, jedva se služi i mobitelom'

Image
NOVI DETALJI O UHIĆENJU I ŽIVOTU NAVODNOG HRVATSKOG ŠPIJUNA: /

'On ne zna ni kompjutor upaliti, jedva se služi i mobitelom'

Vrbovao i svjedoke protiv Gotovine i Markača

Čolovića je, prema informacijama Blicovog izvora, vrbovala SOA (Sigurnosno-obavještajna agencija) Hrvatske (SOA), koja u Srbiji navodno ima mrežu špijuna sastavljenu pojnajviše od bivših pripadnika Vojske Republike Srpske Krajine (VSK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čolović je ucijenjen podizanjem optužnice za ratne zločine. On je bio pripadnik 75. motorizirane brigade VSK. Zauzvrat je dobio hrvatsko državljanstvo i putovnicu. Zadnjih nekoliko godina, koliko je radio za hrvatsku SOA-u, stupao je u kontakt s bivšim suborcima iz VSK koji su mogli svjedočiti protiv Srba optuženih u Hrvatskoj za ratne zločine. Svi koji su pristali svjedočiti dobili su oprost za ratna djela ili debelu novčanu naknadu. Čolovićev zadatak bio je vrbovati i svjedoke koji su bili pozivani u Haag kao svjedoci protiv hrvatskih generala, Mladena Markača, Ante Gotovine i Ivana Čermaka. Protiv njih je Haški sud vodio postupke za ratne zločine tijekom Oluje, a Hrvatima je od nacionalne važnosti bilo da oni budu oslobođeni. Njima je, preko Čolovića ali i drugih špijuna, nuđeno veliko bogatstvo da odustanu od svjedočenja ili da drastično ublaže izjave. Najgore je to što su neki pristajali i na lažno svjedočenje", kaže navodno pouzdani izvor Blica.

SOA stvorila špijunsku mrežu u Srbiji?

Čolović je, navodi se dalje, podatke o sastancima sa svjedocima prenosio agentima SOA-e s kojima se sastajao u Hrvatskoj. Prema istom izvoru, vrbovanje Čolovića matrica je prema kojoj je SOA u Srbiji stvorila mrežu špijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SOA od 90-ih godina ima banku podataka o svima koji su iz Hrvatske dolazili u Srbiju, i svim našim ljudima koji su iz Srbije odlazili u Hrvatsku. Oni koji su bili sudionici rata, posebno oni iz Vojske RSK, bili su ucijenjivani podizanjem optužnice za ratne zločine. Ucijenjivanje je bilo intenzivnije kada je krenuo povratnički val", tvrdi neimenovani izvor Blica.

Većina tih špijuna su, prema tvrdnjama istog izvora, odavno umirovljeni. Neki od bivših časnika VSK ušao je u posao ilegalne preprodaje oružja, a mjesta okupljanja hrvatskih špijuna uglavnom su kavane koje drže Krajišnici - tvrdi isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike