paljba po premijerovom planu C / Srpski mediji bacaju otrovne strelice: 'Milanović je idiot, luđak vodi Hrvate u rat!'

Image

Neki su naslovi huškački, neki podrugljivi, a većina ih je prilično uvredljiva i nacionalistički nastrojena. Najdalje od svih su otišli Blic i Kurir

24.9.2015.
9:12
VOYO logo

Novonastala zategnuta situacija između Zagreba i Beograda rezultirala je izmjenom paljbe otrovnih strelica između hrvatskih i srpskih medija, a premijer Zoran Milanović je bez sumnje lice s gotovo svih naslovnica beogradskih dnevnika.

Neki su naslovi huškački, neki podrugljivi, a većina ih je prilično uvredljiva i nacionalistički nastrojena. Najdalje od svih su otišli Blic i Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Blic na naslovnoj stranici donosi priču koja je još jučer osvojila srpske portale o tome kako je Hrvatska prešla na "plan C", a koji se sastoji od tajnog vraćanja izbjeglica u Srbiju, no ta je priča kasnije demantirana od strane hrvatske policije.

Image
Image

Kurirova naslovnica je krajnje skandalozna - hrvatskog su premijera optužili da je zbog jeftinih političkih poena zaratio sa svim susjedima, izazvao kaos na Balkanu te su ga nazvali idiotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni list Danas je nešto umjereniji i bavi se ekonomskom štetom koju bi Srbija mogla pretrpjeti, dok Politika donosi pismo premijera Vučića koje je jučer uputio čelnim ljudima Europske unije.

Image
Image
Image
Image

Večernje novosti također donose priču o aktiviranju plana C kojim se "izbjeglice nasilno vraćaju u Srbiju", dok Alo piše kako "luđak vodi Hrvate u rat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Informer je još prekjučer donio naslovnicu na kojoj se spominjala riječ "rat", napisavši da su Hrvati Srbiji objavili carinski rat. Isti portal jučer je napisao kako ih "Hrvati siluju" dok ih EU podržava, a spominjana je i sintagma 'bando ustaška'.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo