SRETAN ZAVRŠETAK TUŽNE PRIČE: / Zoran i njegova bolesna majka dobili novu kuću: 'Sad ćemo napokon živjeti kao ljudi!'

Image
Foto: Rogotin.hr

Nakon niza teških godina i života u neimaštini, Zoran Kraljević i njegova majka, zahvaljujući humanitarnoj akciji sumještana, dobit će novi dom.

14.2.2017.
7:19
Rogotin.hr
VOYO logo

Trošni objekt kojeg su nazivali svojim domom u kojem je zbog nedostatka osnovnih sadržaja za život, bez sanitarnog čvora i površine svega šesnaest metara četvornih bilo gotovo nemoguće živjeti, 21-godišnji Zoran Kraljević iz Komina (mjesto u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koje pripada gradu Ploče) i njegova bolesna majka Zora, dobili su potpuno obnovljenu i proširenu kuću, piše Slobodna Dalmacija.

Obnovljena i proširena kuća

Ključeve njihovog novog, proširenog doma, predao im je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić čime je službeno završila humanitarna akcija "Ruka pomoći za Zorana Kraljevića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Napravljeno je doista veliko djelo i pohvale idu Župnom uredu i Mjesnom odboru Komina, kao i svima koji su razumjeli potrebe ovih ljudi i pomogli da mogu normalno živjeti. Na žalost, ovo nije jedini ovakav slučaj, ali ova akcija pokazuje da se možemo nositi s izazovima i pružati pomoć potrebitima', rekao je župan Dobroslavić.

Nezaposleni Zoran, korisnik prava po osnovi socijalne skrbi, sa završenom srednjom školom u šibenskome Centru za odgoj i obrazovanje, dobio je novu kuću za stanovanje zahvaljujući dobrim ljudima koji su organizirali humanitarnu akciju i svima onima koji su se odazvali i pomogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarna akcija

Vrijednost radova je oko 200 tisuća kuna, a u izgradnju nove kuće površine 47 metara četvornih, jer je stara srušena, i njezino opremanje potrošeno je oko 130 tisuća kuna, dok su pojedine tvrtke ili pojedinci jedan dio radova na kući odradili potpuno besplatno ili s velikim popustima.

'Ova akcija zaista je pogodak 'u sridu'. Riječ je o jako potrebitoj obitelji, koja je dugi niz godina živjela u zaista katastrofalnim uvjetima. Ispunjen sam zadovoljstvom što sam jedan od sudionika ovako lijepe priče', rekao je don Petar Perleta, župnik župe svetoga Ante u Kominu, koji je godinama uz obitelj Kraljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvodio je pokop Zoranova oca, te bake, koja je zbog šećerne bolesti posljednje godine života proživjela kao invalid, a svjedočio je i odlasku Zoranove majke na dnevnice kako bi priskrbila bilo kakva sredstva za život.

Zadovoljstvo nije krio ni glavar Komina Jure Kraljević. 'Teško je bilo gledati mučenje ovih ljudi, a situacija se dodatno pogoršala kada se Zora ozbiljno razboljela. Sada će Zoran sa svojom majkom imati topli dom i može krenuti dalje u život. To svi očekujemo od njega', rekao je Kraljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran i njegova majka zahvalili su svima koji su im omogućili životne uvjete dostojne čovjeka. Tijekom trajanja radova Zoran je bio u Pločama, a njegova majka kod rodbine u Čapljini.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo