incident na granici / Srbija ponovno uputila prosvjednu notu Hrvatskoj: 'Policajci su ugrozili naš teritorijalni suverenitet'

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Ministar Stefanović je najoštrije osudio ulazak hrvatskih policajaca na teritorij Srbije, ocjenivši da je time bio ugrožen teritorijalni suverenitet Srbije

20.10.2015.
17:15
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo
Image
ugrožen suverenitet? /

Beograd će Hrvatskoj uputiti prosvjednu notu: 'Hrvatski policajci bili su na srpskom teritoriju'

Image
ugrožen suverenitet? /

Beograd će Hrvatskoj uputiti prosvjednu notu: 'Hrvatski policajci bili su na srpskom teritoriju'

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je u utorak prosvjednu notu hrvatskom veleposlaniku u Beogradu Gordanu Markotiću zbog incidenta koji se dogodio u ponedjeljak u zoni graničnog prijelaza Berkasovo-Bapska, priopćeno je u utorak iz srbijanskog ministarstva vanjskih poslova.

"Tom prilikom više policijskih dužnosnika Republike Hrvatske prešlo je na teritorij Republike Srbije i upotrijebilo fizičku silu prema novinarima koji su izvještavali o događanjima na spomenutom graničnom prelazu, čime je povrijeđen teritorijalni integritet Republike Srbije", navedeno je u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadležni organi Republike Srbije, kako se naglašava u priopćenju "spremni su s hrvatskom stranom razmijeniti sve relevantne informacije o spomenutom događaju, s uvjerenjem da se slično u budućnosti neće ponoviti", navodi se u priopćenju vanjskih poslova u povodu jučerašnjeg incidenta na srpsko-hrvatskoj granici.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je u ponedjeljak navečer da će Srbija uputiti prosvjednu notu Hrvatskoj zbog incidenta u kojem je, kako tvrdi, više hrvatskih policajaca u ponedjeljak ušlo na teritorij Srbije kod graničnog prelaza Berkasovo, te da su pri tome napali novinare koji su izvještavali o migrantskoj krizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Stefanović je najoštrije osudio ulazak hrvatskih policajaca na teritorij Srbije, ocjenivši da je time bio ugrožen teritorijalni suverenitet Srbije.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u ponedjeljak navečer kako hrvatski policajci nisu prešli granicu i ušli na teritorij Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo