Srbija ne prihvata dalja uslovljavanja

Nikad ne reci nikad

24.4.2013.
5:35
VOYO logo

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je zaključak kojim je obrazovan tim za izradu plana implementacije sporazuma iz Brisela koji će sutra održati svoju prvu sednicu, saznaje Tanjug iz izvora bliskih državnom vrhu

Prema izvoru Tanjuga, u državnom vrhu postoji apsolutno jedinstvo oko toga da se neće pristati ni na kakve pritiske ili neka nova uslovljavanja vezana za primenu sporazuma iz Brisela, a odnos Beograda, prema sporazumu, zavisiće od toga da li će biti pokušaja da se nametnu unapred utvrdjeni planovi implementacije koji Beogradu neće odgovarati. Rukovodioci tima su savetnik predsednika Srbije Marko Djurić, sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović i direktor republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Djurdjević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadatak tima, kako je rečeno Tanjugu, jeste da izradi i dostavi vladi na usvajanje plan implementacije Briselskog sporazuma, uključujući i vremenske rokove u skladu sa tačkom 12 tog sporazuma.

Delegacija Srbije, u kojoj će biti Djurić, Odalović i Djurdjević, kao i drugi članovi tima i verovatno i neko od ministara u čijem domenu bi bila primena odredjenih tački plana, putovaće u Brisel gde bi trebalo u četvrtak da se sastane sa sličnim timom iz Prištine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovor o planu implementacije od suštinskog je značaja za dalju primenu sporazuma, pošto od njegove sadržine zavisi da li će sporazum voditi ka stvarnoj autonomiji za Srbe, rečeno je Tanjugu iz istog izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo