'Sramotno je da Hrvatska nema ženu generala'

U povodu Dana žena Josipoviću je kritizirao Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, naglasio je da će se boriti protiv diskriminacije i nasilja nad ženama.

8.3.2010.
14:41
VOYO logo

"Dobio sam stotine pisama protiv Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Taj je zakon doprinio smanjenju broja začeća i povećava rizik za pacijenta", rekao je predsjednik Ivo Josipović, koji je u povodu Dana žena u svom uredu primio predstavnice ženskih udruga te je svakoj dao po jednu ružu, piše Večernji list.

arti-201003070229006Dodao je kako nitko nikome ne smije uskratiti pravo na roditeljstvo te da će se on u javnim nastupima boriti da se svima omogući primjena svih modernih znanstvenih i medicinskih dostiguća koja im mogu pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako se ni danas, 15 godina nakon završetka Domovinskog rata, još uvijek neadekvatno vrednuje doprinos žena u obrani Hrvatske te da je sramotno to što Hrvatska nema ženu u generalskom činu.

Dodao je kako će se boriti protiv diskriminacije žena, koja je najočitija na tržištu rada, jer su žene za iste poslove manje plaćene nego muškarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakih 15 minuta neka žena bude pretučena u Hrvatskoj", rekao je predsjednik i dodao kako je nasilje prema ženama još uvijek dio folklora i mentaliteta u nekim zajednicama, a da su nasilnici često visokobrazovani muškarci.

Predstavnice ženskih udruga izrazile su zadovoljstvo onime što im je Josipović rekao jer dosad, kako su rekle, nijedan predsjednik ni dužnosnik koji ih je primio nije iznio tako konkretne stavove, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201003080016006 arti-201003080150006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo