SRAMOTAN GAF UREDA JANICE KOSTELIĆ: / Arenu zamijenili Colosseumom i otisnuli na reklamne plakate

Image
Foto: Facebook

Promidžbeni materijali za završnicu Europskog tjedna sporta, koja je ove godine iz Zagreba prebačena u pulsku Arenu, tiskani su s golemom fotografijom rimskog Colosseuma

27.9.2018.
13:43
Facebook
VOYO logo

Velika završnica ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta ove će se godine, nakon cjelotjednog programa na zagrebačkim lokacijama, održati u pulskoj Areni gdje je predviđena besplatna rekreacija za građane. I dok su se oni koji na zadnji dan manifestacije prijavljivali za sudjelovanje u vježbanju, a u medijima se najavljivao događaj, izniknulo je jedno pitanje - gdje će se taj događaj zaista odviti - u pulskoj Areni ili rimskom Colosseumu?

Pitanje je potegnuto nakon velike greške u promidžbi koju je napravio Središnji državni ured za šport koji je umjesto fotografije naše Arene na promidžbene materijale i jumbo plakate otisnuo fotografiju rimskog Colosseuma što je detalj koji teško kome promakne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je došlo do takvog propusta pitanje je koje postavljeno Uredu kojem na čelu sjedi Janica Kostelić .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Janičinom uredu grešku nisu primijetili

"Iznimno nam je žao da je došlo do ove greške, međutim stvarno ne našom krivnjom. Naime, sve vizuale nam je radio neovisni dizajner koji kupuje fotografije na legalnim platformama koje ih nude. Kao što znate, slike koje su zaštićene autorskim pravima nije moguće koristiti. Kako je on u Shutterstock (internetski servis za kupnju fotografija, op. a.) upisao Arena Pula, dobio je sliku koju smo stavili. A ova je odabrana jer smo tražili da bude u noćnoj verziji", odgovorila je za Glas IstreMarija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Središnjeg državnog ureda za šport.

Dodaje također kako stvarno nisu primijetili da je u pitanju rimski Colosseum, a vjerojatno je, kaže na kraju, autor fotografije pogrešno napisao ključne riječi uz fotografiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo