SRAMOTA U SPLITSKOJ LUCI: / Golemi trajekt nije isplovio zbog zaštopanih zahoda, stotine putnika čekali satima

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Trajekt 'Petar Hektorović', jedan od najvećih u Jadrolinijinoj floti, u srijedu nije isplovio iz Splita za Vis u 9 sati kako je trebao prema redu plovidbe.

28.7.2016.
22:26
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

I ne smao da nije isplovio, već se na njega nije mogli ukrcati ni oko tisuću putnika niti više od stotinu automobila koliko može prevesti, a razlog tomu bili su, kako piše Slobodna Dalmacija, zaštopani zahodi.

Dovoljan je jedan higijenski uložak

Tako je trajekt u splitskoj luci bio vezan uz Dok sv. Petra dok su članovi posade satima odštopavali zahode. Oni već iz iskustva znaju da je za takvo što dovoljno da netko neodgovorno baci u zahod higijenski uložak ili neki predmet koji potom zapne u ventilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je veći kaos u luci nastao kada je stigao zamjenski trajekt 'Lastovo' u kojeg su brojni aiutomobili ulazili preko reda iako mu je kapacitet upola manji nego 'Petra Hektorovića'. Zbog svega toga je dio putnika isplovio put Visa čak šest sati kasnije, oko 15 sati kada je napokon odštopan 'Hektorović'.

Image
PANIKA NA TRAJEKTU KAPRIJE - ŠIBENIK: /

Policiji dojavljeno da će putnik raznijeti plinsku bocu!

Image
PANIKA NA TRAJEKTU KAPRIJE - ŠIBENIK: /

Policiji dojavljeno da će putnik raznijeti plinsku bocu!

Dolazili s ceste, pa se odmah ukrcavali

"U red sam došao u 7.15, bio sam otprilike 35. u redu i nisam se ukrcao. Razlog tomu je što je nastao nered kad su promijenili trajekt koji će zaploviti prema Visu. Razumijem što je Jadrolinija tu imala dva čovjeka koja nisu mogla sve iskontrolirati, pa su neki vozači koji su tek došli s ceste direktno ulazili u 'Lastovo'", kazao je jedan od putnika koji je zbog nastalog nereda u luci s osmogodišnjim djetetom i sedmomjesečnom bebom morao čekati na isplovljavanje sve do 15 sati. I za taj je 'užitak' platio oko tisuću kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Kriv je 'mentalitet naših ljudi'

Dok jedni smatraju da je svemu kriva Jadrolinija koja je zamjenski trajekt trebala privezati na mjesto gdje se nalazio 'Hektorović', dotle Jadrolinijin koordinator Ante Mrvica krivnju svaljuje na "mentalitet naših ljudi".

Tako su, kaže, oni koji su došli zadnji ušli među prvima, a oni koji su pristojno čekali u redu ostali na kopnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što sam mogao učiniti u tom trenutku bilo je da pozovem policiju, no u tom slučaju 'Lastovo' ne bi isplovilo do podneva", kazao je Mrvica za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo