SRAMOTA! / Gradonačelnik zabranio snimanje - jer mu se nisu sviđala pitanja!?

Image
Foto: Pixsell, Marko Jurinec

Današnja emisija N1 Televizije Novi dan trebala je biti emitirana s Trga kralja Tomislava u Varaždinu.

30.7.2015.
16:23
Pixsell, Marko Jurinec
VOYO logo

Ekipa emisije Novi dan N1 televizije poslala je 26. lipnja službenici Upravnog odjela za poslove varaždinskog gradonačelnika zamolbu za izdavanje dozvole za korištenje prostora na Trgu kralja Tomislava 30. srpnja u vremenu od 8 do 10 sati, u svrhu emitiranja emisije uživo. Planirano je postavljanje studija na otvorenom.

Još krajem lipnja iz Habuševa ureda poslana je potvrda da mogu snimati u centru Varaždina: "gradonačelnik je iskazao interes Grada za promocijom prilikom emitiranja te je dopisom pozvao Upravni odjel da izradi rješenje o oslobođenju plaćanja poreza za korištenje javne površine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizijska kuća je zamoljena da ispuni obrazac Zahtjev za besplatno korištenje javne površine, koji je, prema usmenom dogovoru, trebao biti odobren uoči emitiranja emisije 30. srpnja.

Gost u Varaždinu je trebao biti varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji je tražio da mu se unaprijed pošalju teme o kojima će se razgovarati. Nakon što mu je naznačeno da će se razgovarati o stanju u gradu, zbrinjavanju otpada u Varaždinu, o tome zašto je zatvorena Međunarodna zračna luka i zašto Reformisti traže gradonačelnikovu ostavku, Habuš je "promijenio ploču".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik bi birao pitanja

Zaključili su da su teme "isključivo provokativnog političkog tona" te da ne zadovoljavaju uvijete po kojima se sukladno Odluci o gradskim porezima javne površine Grada Varaždina mogu dati na besplatno korištenje pravnim i fizičkim osobama. U varaždinskoj gradskoj upravi pokušali su, tvrde na N1 Televiziji, ucijeniti da promjene pitanja za gradonačelnika: "Ukoliko i dalje želite da gradonačelnik sudjeluje u sutrašnjoj emisiji, molimo Vas da nam dostavite popis tema (u slučaju da će se dostavljene teme mijenjati), a mi ćemo Vas još tijekom današnjeg dana izvijestiti da li će gradonačelnik gostovati u Vašoj sutrašnjoj emisiji".

Naposljetku je emitirala s druge lokacije – s područja Starog grada Varaždin, i to s javne površine, a televizijska kuća ovog puta nije podnijela Zahtjev za korištenje javne površine. Iz Grada su im poručili da iako to "smatraju nekorektnim, ali da Grad nije poduzeo nijednu radnju već je opetovano dokazao da je tolerantan Grad i otvoren za suradnju sa svim medijima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1 Televizija/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo