zainteresirani adris i atlantic / Sprema se veliki konzorcij za preuzimanje Agrokora - Dalić za RTL izjavila: 'Zainteresiranost domaćeg kapitala odlična je vijest'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Atlantic i Adris pozivaju da im se u konzorciju koji bi preuzeo dijelove poslovanja Agrokora pridruže i druge hrvatske velike kompanije

16.9.2017.
11:30
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Kako je potvrđeno RTL Televiziji, kompanije Adris i Atlantic zainteresirane su za zajednički ulazak u Agrokor. 

Nadalje, Atlantic i Adris pozivaju da im se u konzorciju koji bi preuzeo dijelove poslovanja Agrokora pridruže i druge hrvatske velike kompanije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivnicu će sigurno dobiti hrvatski mirovinski fondovi, ali i drugi velikani hrvatske prehrambene industrije, što u prijevodu znači da će u savez biti pozvana i Podravka. 

Uz širenje i proširenje poslovanja, zajednički interes članova novog konzorcija jest da značajni dijelovi Agrokora ostanu u dominantnom hrvatskom vlasništvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao glavne mete za preuzimanje Atlantic i Adris u startu su odredili Jamnicu i Ledo.

"Adris ne komentira medijske napise. Ali, ako budu stvoreni uvjeti za to, Adris je spreman zajedno s uspješnim hrvatskim tvrtkama tražiti cjelovito rješenje za Agrokor, to više što je riječ o tvrtkama koje imaju poslovnu vjerodostojnost i investicijski potencijal. Uvjereni smo da bi to bilo korisno ne samo za te tvrtke nego i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini", izjavili su iz Adrisa za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Atlantic Grupa nije htjela potvrditi ovu informaciju.

"Atlantic Grupa ne poduzima nikakve aktivnosti vezano za formiranje konzorcija za kupnju dijelova sustava Agrokor. Kao listana kompanija o takvim bismo namjerama najprije obavijestili Zagrebačku burzu, a ine medijske napise ne možemo interpretirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednica Vlade i uprava Agrokora pozdravljaju zainteresiranost 

Nešto kasnije oglasili su se i iz samog Agrokora:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvanredna uprava pozdravlja svaki iskaz interesa kojim se prepoznaju rezultati rada na restrukturiraju i uspješnost kompanija Agrokora, kojima ćemo nastaviti podizati vrijednost. Međutim, napominjemo da nema prodaje ključnih kompanija niti prijedloga koji se tiču prodaje prije nagodbe. O prodaji ne odlučuju niti izvanredna uprava niti država, nego odlučuju vjerovnici."

Svoj komentar o cijeloj situaciji za RTL Televiziju dala je i potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bi ovo bilo točno to je za mene dobra vijest. Savjetnici Alix i partneri rade na pripremi nagodbe, zadaća je izvanrednog povjerenika da sačini i postigne nagodbu najkasnije u zakonom zadanim rokovima. Dobro je da postoji domaći zainteresirani kapital kada vjerovnici donesu odluku što će se kada i na koji način prodavati.  Za mene je mogućnost da se i domaći kapital priprema kako bi bio spreman na odluke vjerovnike o budućnosti Agrokora dobra vijest", izjavila je Dalić. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo