KAKO PREŽIVJETI POSKUPLJENJA? / Šprajc se našalio i na svoj račun: 'Državni zavod za statistiku...Sad sam ja ko Kerum s eski eski…'

'Što sa zlatom ako imate viška novca? Pa, za razliku od ovih koji prodaju zlato, vi ga - kupujte'

18.6.2022.
9:09
VOYO logo

Poskupljenja gdje god se okrenete, povratak u normalu se ne nazire, kao ni odgovor na pitanje, kako sve to preživjeti?

"Kako? Lako. Prodaš zlato pa preživiš.", započeo je svoj odgovor RTL-ov Zoran Šprajc u Stanju nacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov komentar prenosimo u cijelosti.

"Državni zavod za tatitiku…Državni zavod za statistiku kaže da su Hrvati u prva tri mjeseca ove godine…sad sam ja ko Kerum s eski eski…dakle, da su Hrvati u prva tri mjeseca ove godine prodali znatno više zlata nego prijašnjih godina - čak 646 kilograma obiteljskog zlata u vrijednosti od 250 milijuna kuna otišlo je na bubanj. Uglavnom je riječ o takozvanom lomljenom zlatu - žicama, pločicama, lančićima i prstenju, pa i vjenčanom prstenju ako je vjenčani prsten iz bivšeg braka - kaže to jedan od scenarista ove emisije, koji je nedavno ušao u drugi brak pa čovjek valjda zna što se radi s prstenjem iz prvoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Država je uvijek susretljiva prema onima koji imaju, pogotovo u kriznim vremenima'

Ali to sve ionako i sami znate ako imate manjka novaca nego, manje se zna što sa zlatom ako imate viška novaca? Pa, za razliku od ovih koji prodaju zlato, vi ga - kupujte. Ali, ne ovo što ovi prodaju, neko jeftino prstenje iz propalih brakova, nego kupujte takozvano investicijsko zlato - zlatne poluge i zlatne dukate.

Jer, država je uvijek susretljiva prema onima koji imaju, pogotovo u kriznim vremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je kupnja zlatnih poluga i zlatnih dukata oslobođena bilo kakvog poreza - ne plaćate ni porez na luksuz ni porez na dodanu vrijednost što znači da vas za to zlato nitko neće pitati otkud vam ili kako ste ga zaradili.

A to znači da vas nitko neće pitati ni kako ste zaradili novac kojim ste ga kupili. Što je osobito zgodno ako taj novac uopće niste zaradili pa doma imate nekoliko čarapa ili čak nekoliko jastuka punih kuna pa ih sad, do 1. siječnja, morate zamijeniti za eure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A malo je nezgodno otići u banku s jastukom punim kuna. Ali do zlatara slobodno možete. Ili do zubara."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo