STANJE NACIJE / Šprajc otkrio koliko se od države može dobiti novca za ubijanje Srba: 'Ovdje se i ratni zločin isplati '

Šprajc se osvrnuo na 'pravosudni smrad' jedne sudske presude donesene ovih dana na Županijskom sudu u Sisku

16.9.2022.
22:49
VOYO logo

U večerašnjem 'Stanju nacije' na RTL-u Zoran Šprajc pozabavio se jednom presudom Županijskog suda u Sisku odakle je, kako kaže, ovih dana snažno zapuhnup pravosudni smrad. Taj je sud, naime, odlučio da Ministarstvo unutarnjih poslova mora isplatiti svome bivšem policajcu Vladimiru Milankoviću 1.200.000 kuna za troškove njegove obrane u postupku u kojem je on, skupa s Đurom Brodarcem, nekadašnjim lokalnim HDZ-ovim šerifom, teretio za ratni zločin i ubojstvo 24 Srba na području Siska.

'Oko 80.000 kuna po glavi'

'Smrad je u tome da je Milanković zbog tih ratnih zločina i osuđen, dakle dokazana mu je krivnja da je odgovoran, i to ne samo da nije spriječio nego je i poticao na zločine u kojima je ubijeno 23 -srpskih civila, građana Siska i okolice i jedan srpski ratni zarobljenik. Zbog toga je pravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, odsjedio je sedam ali eto temeljem potpisa bivšeg ministra policije i dakako predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, država koja je Milankovića osudila sada ga mora i obeštetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za obranu mu je država, tj. policija već isplatila 700.000 kuna, tako da bi Milanković i njegovi odvjetnici od države ukupno mogli dobiti oko 2 milijuna kuna. Zbog ubojstva 24-ero Srba. To je oko 80.000 kuna po glavi. Nije loše. Naravno obitelji tih žrtava, osim jedne, odštetu od hrvatske države nikad nisu dobile. I sad vidite, ne da se u hrvatskoj isplati zločin, ovdje se isplati čak i ratni zločin'', kazao je Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo