ŠPRAJC OBJASNIO ZAŠTO JE IMAO POLICAJCA U EMISIJI I STAO UZ NOVINARKU NET.HR-a: / ‘Ako me ne znate ili me u postaji vodite kao Johnnyja Bananu...’

Image
Foto: RTL/Screenshot
7.3.2019.
9:03
RTL/Screenshot
VOYO logo

Mnoge gledatelje RTL Direkta iznenadio je pomalo neuobičajan gost emisije. Cijelo vijeme je uz voditelja Zorana Šprajca stajao policijski službenik te je na taj način Šprajc komentirao dolazak policijskih službenika u redakciju Net.hr-a kako bi potvrdili identitet i osobnu adresu dugogodišnje novinarke Đurđice Klancir zbog privatne tužbe sisačko-moslovačkog župana Ive Žinića, piše RTL.

Image
UREDNIČKI KOMENTAR: /

Predsjedniče Vlade, zaustavite ovo ludilo. Sutra će biti prekasno. I za Hrvatsku, i za vas

Image
UREDNIČKI KOMENTAR: /

Predsjedniče Vlade, zaustavite ovo ludilo. Sutra će biti prekasno. I za Hrvatsku, i za vas

'Posve logično'

"Dogodio se teški presedan u medijskom i političkom svijetu. Prilikom redovnog obavljanja svoje političke dužnosti rezača vrpci, dizača zastave i polagača vijenaca, sisačko moslavački župan Ivan Žinić bio je grubo ometen nekim tekstom novinarke Đurđice Klancir", kazao je Šprajc u emisiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U skladu s aktualnim demokratskim trendovima župan je odlučio protiv nje podići privatnu tužbu i posve logično putem svoga odvjetnika u njezinu redakciju poslao policiju da je lociraju i indentificiraju, a ako se ukaže potreba valjda i transferiraju. Policija je taj nalog uredno izvršila i rutinski upala u redakciju portala Net.hr i identificirala novinarku Klancir", objasnio je Šprajc.

Novi demokratski standard

"Od početka emisije kraj mene stoji jedan organ reda. Naime, kako bismo policiji i politici uštedjeli vrijeme i novac na dolaske i odlaske iz redakcije zamolili smo ih da u redakciji RTL Direkta uvijek bude jedan organ koji nas može legitimirati čim ga netko odozgo nazove. Čvrsto vjerujemo da će to uskoro postati novi demokratski standard, a policija sastavni dio svake redakcije", kazao je Šprajc u emisiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Šprajc je na kraju emisije još jednom podsjetio gledatelje zašto je policajac cijelo vrijeme u studiju.

"Anđelko, je li bilo kakvih poziva, pritužbi tijekom emisije, je li bilo sve u redu?", pitao je Šprajc. "Ako ne znate ili me u policijskoj postaji vodite kao Johnnyja Bananu, ili ne znam kako, a Google vam ne radi, ja sam Zoran Šprajc s RTL-a. Evo vam osobna pa vi mene evidentirajte, bit će sigurno još poziva", rekao je Šprajc i uručio policajcu osobnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo